Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(Güncellendi 22:32)

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye, ABD'de tutuklu yargılanan işadamı Reza Zarrab'ın durumuyla ilgili olarak Washington yönetimine nota verdi.

Habertürk TV'den Mahmut Gürer'in aktardığı bilgiye göre, yaklaşık bir haftadır çelişkili bilgiler gelen Reza Zarrab'ın avukatıyla görüşmesine izin verilmedi.

Bunun üzerine Reza Zarrab'ın avukatının Ankara ile iletişime geçerek konuyla ilgili bilgi verdiği öğrenildi. Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği aracılığı ile ABD Dışişleri Bakanlığı'na bir nota ulaştırdığı öğrenildi.

Reza Zarrab'ın bu davasıyla ilgili çok sayıda bilgi dolaşıyordu. Notada özellikle sağlık durumu ve içinde bulunduğu koşullarla ilgili endişe duyulduğu vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, Reza Zarrab hakkında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinin ABD makamlarından resmen bilgi talep ettiğini, henüz yanıt alınamadığını bildirdi.

Bakanlık Sözcülüğü, Rıza Zarrab hakkında ABD makamları nezdinde girişimde bulunulup bulunulmadığı hakkındaki bir soruya yazılı yanıt verdi.

Sözcülükten yapılan açıklamada, "Reza Zarrab hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğimizce ABD makamlarından resmen bilgi talep edilmiş olup; henüz bir yanıt alınamamıştır. Konu takip edilmektedir." ifadesi yer aldı.