Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Salı günü 3.91'e kadar yükselen kur bugüne 3.87'den başladı, ardından %0.5 düşüşle 3.8577'ye kadar geriledi. 

Dün 4.61'i aşarak rekorlarına devam eden Euro/TL ise bugün 4.56 seviyelerinde seyrediyor.

Bugün ABD'de sanayi üretimi ve işsizlik başvurularının yanı sıra akşam saatlerinde Fed yetkililerinin açıklamaları izlenecek.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan ve Fed Yöneticisi Lael Brainard'ın konuşma yapması bekleniyor.

"YENİ REKORLAR GELEBİLİR"

Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt Bloomberg HT'ye dünkü değerlendirmesinde kurdaki artış bu şekilde sürerse Merkez Bankası'nın faizleri artırmak durumunda kalabileceğini belirtti.

MB'nin kur riski için aldığı son önlemlerinin iyi olsa da çok keskin önlemler olmadığını belirten Akkurt "Döviz artışı bu tempoda devam ederse, bu durum enflasyonu da tetikleyecek. Belki yine Ocak'ta Merkez Bankası mecbur kalıp faizde artırım yapabilir" değerlendirmesini yaptı.

Kapital FX'ten Enver Erkan ise kurda haftaya yeni rekorlar gelebileceğini söyledi. Erkan yolladığı notta "Piyasa faizlerindeki eğilim TRY’ye olumsuz yansımaya devam ediyor. TRY’nin haftalık kapanışı 3.89 üzerinde yapması durumunda haftaya kurda yeni rekorlar gelebilir. Yeni direncin 3.95 olması teknik olarak mümkün görünüyor. Güncel bandın desteği de 3.83 olmaya devam etmektedir." değerlendirmesini yaptı.