Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 17 Kasım 2017

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5. Muhtarlar Çalıştayı'na, Çorlu Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi ile toplu temel atma ve açılış törenlerine iştirak edecek, muhtarlarla bir araya gelecek, hemşehri derneklerinin temsilcileriyle buluşacak.

(Tekirdağ/11.00-16.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Karadağ Başbakan Yardımcısı Milutin Simovic, 4. Dönem Türkiye-Karadağ Karma Ekonomik Komisyon Protokolü'nü imzalayacak.

(Ankara/14.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Almanya’da düzenlenen İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı’nda (COP23) Hindistan Çevre, Orman ve İklim Bakanı Harsh Vardhan ile görüşecek.

(Bonn)

3- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2018 Yılı Bütçesi ele alınacak.

(TBMM/10.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Kadın Girişimciler ile Büyüyen Türkiye; Yeni İmkanlar, Yeni Ufuklar Konferansı"na katılacak.

(İstanbul/09.30)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB'da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odasının 23. Yürütme Kurulu Toplantısı'na iştirak edecek.

- Elvan, Türk-Amerikan İşadamları Derneği Sanayi Zirvesi'ne katılacak, ziyaretler gerçekleştirecek.

(Ankara/10.00/Adana/14.00-19.00)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yeni havalimanı inşaatında incelemede bulunacak, basın açıklaması yapacak.

(İstanbul/10.15)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, eylül uluslararası yatırım pozisyonunu açıklayacak.

(İstanbul/10.00 )


5- TÜİK, 2016 yılı araştırma geliştirme faaliyetleri araştırması sonuçlarını duyuracak.

(Ankara/10.00)


6- TOBB, ekimde kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin verileri açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, İsveç’in Göteborg kentinde gayri resmi liderler toplantısında bir araya gelecek.

(Göteburg)

2- 9. Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu Kanada’da başlayacak.

(Halifax)

3- Belçika'ya kaçan eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont ve dört eski bakan, İspanya’nın haklarında çıkardığı tutuklama emriyle ilgili Brüksel’de hakim karşısına çıkacak.

(Brüksel)

4- Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin görevinden istifasının ardından gelişmeler takip edilecek.

(Beyrut)

5- Yemen'de yaşanan çatışmalar takip ediliyor.

(Sana)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davanın görülmesine Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davaya Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfında meydana gelen olaylarda 6 kişinin şehit edilmesi ve 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 184'ü tutuklu 187 sanığın yargılanmasına, İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 51'i tutuklu, 11'i firari 92 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da aralarında yer aldığı 40'ı tutuklu 64 sanığın yargılandığı davaya devam edilecek.

(Denizli/ 09.00)

AA