Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:15'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, iki ayın en güçlü yükselişinin ardından yönünü aşağı çevirdi. Yatırımcıların ABD'de kurumlar vergisinin indirilmesine ilişkin beklentileri değerlendirmesiyle hazine tahvilleri yükseldi. Dolar gerilerken euro ve yen değer kazandı.

S&P 500 Endeksi, Perşembe günü yükselmesinin ardından Cuma günkü işlemlerde geriledi. Doların seyrinde Washington'daki siyasi gelişmeler etkili oldu.

Avrupa'da hisse senetleri ikinci haftalık düşüşüne yöneldi. Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin bölgedeki ücret artışına ilişkin iyimser olduğunu belirtmesi ardından, üç günden bu yana ilk kez yükseldi. Japonya hisseleri hafif artıda kaparken, yen dört haftanın en güçlü seviyesine yükseldi. Gelişen piyasa hisseleri altı yılın zirvesine yaklaştı.

ABD hisselerinin iki ayın en güçlü yükselişini kaydetmesi ve geçtiğimiz hafta rekor seviyeye tırmanması sonrasında iki ayın en sert düşüşünü gerçekleştirmesiyle çalkantılı bir hafta oldu. Yatırımcılar, göstergelerin tüm zamanların zirvesine ilerlemeyi sürdürüp sürdürmeyeceğini değerlendiriyor.

Bitcoin 8 bin doların bir miktar altında işlem gördü. Emtia fiyatları yakın zamandaki satışın ardından yükseldi.WTI petrol varil başına 56 dolara yakın seviyelerden işlem gördü.

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 10:45'te yüzde 0.2 düştü. Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.2 geriledi. Japonya'da Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 artıda kapattı. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.95 yükselerek bir haftadan uzun bir srenin en yükseğine tırmandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1 gerileyerek üç haftadan uzun bir sürenin en düşüğünü gördü. Euro yüzde 0.2 yükselerek 1.1788 seviyesinden işlem gördü. Sterlin, yüzde 0.1'in altında değer kazanarak 1.3199'dan alıcı buldu. Yen, yüzde 0.6 tırmanarak 112.44 dolar oldu.

ABD'de 10 yıllıkların faizi 2 baz puan düşerek yüzde 2.35'e geriledi. Almanya'da 10 yıllıkların faizi 1 baz puanın altına azalarak yüzde 0.37 oldu.

WTI petrolün varili yüzde 1.7 artarak 56.12 dolar seviyesine yükseldi. Altın yüzde 0.6 değer kazanarak ons başına 1,285.71 dolar seviyesine geldi. Bakır yüzde 0.3 düşerek beş haftadan daha uzun bir sürenin düşüğü olan 3.06 dolara geriledi.

(19:15'te güncellendi)