Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından düzenlenen "Kadın Girişimciler Uluslararası 2. Konferansı"na katıldı.

Bakan Zeybekci, buradaki konuşmasında kurdaki yükselişin spekülatif olduğunu söyledi.

Bakan "İnşallah 2018 yılında enflasyonla ilgili çok iyi, hissedilir iyileşmeleri yaşadığımız bir yıl olacak. Kurla ilgili de tamamen spekülatiftir, tamamen. Türkiye'nin bir yıl kısa vadeli bir yıllık geleceği ile ilgili toplam özel sektör ve kamu borçları anlamında baktığımız zaman mükellefiyetlerini yüzde 100 yerine getirmesi garanti altındadır. Hiçbir sorunu yoktur. Ama bunların olduğu bir ortamda algı ile ilgili bir sıkıntımız var, spekülasyonla ilgili sıkıntılarımız var. Hep şunu söyledik, kendimize olan öz güvenimizle söyledik 'efendim neden müdahale edilmiyor?'. Müdahale etmemek lazım, dokunmamak lazım. Ekonomi böyle sağlıksız spekülatif atakları kendi kuralları çerçevesinde mutlaka ve mutlaka halledecektir." diye konuştu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugünkü konuşmasında kura ilişkin olarak "Hiçbir rasyonel temeli olmayan Dövizdeki şişkinliğin, kısa sürede ortadan kalkacağını ve kurun tekrar kendi seyrine döneceğine inanıyorum. " demişti.