Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

AT&T şirketinin 85.5 milyar dolar karşılığındaki Time Warner satın almasına Donald Trump engeli çıktı. İki kuruluş geçen yıl anlaşmasına rağmen Trump yönetimindeki Adalet Bakanlığı anlaşmayı yargıya götürüyor.

Medya ve telekom sektöründe dev bir şirketin doğmasına yol açacak satın alma aynı zamanda Trump'ın başkanlık dönemindeki ilk büyük birleşme olarak dikkati çekiyor ve dava medyadaki büyümeye karşı bir sınır çekme hareketi olarak da yorumlanıyor.

Adalet Bakanlığı'nın tekel karşıtı düzenleyicileri arasında en kıdemli yönetici olan Makan Delrahim ise iki şirketin birleşmesinin abonelik fiyatlarını arttırarak müşterilere zarar vereceğini ve rekabeti engelleyeceğine vurgu yapıyor.

ONAY ÇIKARSA DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLABİLİR

ABD basınında daha önce çıkan haberlere göre, Adalet Bakanlığı yetkilileri, AT&T'nin Time Warner'ı satın almasının ancak CNN, TNT, TBS ve HBO gibi kanalları kapsayan Turner Broadcasting ya da DirecTV'yi satması halinde mümkün olacağını bildirmişti. Trump daha önce CNN için twitter hesabından ağır sözler sarfetmiş ve açıkça cephe almıştı.

Oysa, önceki başkan Obama döneminde Comcast, birçok şartın ardından NBC Universal'i satın almayı başarmıştı ve Adalet Bakanlığı'nın herhangi bir girişimi olmamış, işlem 2011 yılında onaylanmıştı.

Haberturk.com