Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 22 Kasım 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin 33. Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan Rusya'ya hareket edecek, Sanatoryum Rus'ta İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya gelecek.

- Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin katılımıyla gerçekleştirilecek üçlü zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Ruhani daha sonra akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(İstanbul/12.30/Soçi)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Swissotel The Bosphorus Hotel'de İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüşecek, Asya Parlamenter Asamblesi 10. Genel Kurulu katılımcıları onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak.

- Yıldırım, Davutpaşa Kongre Merkezi'nde Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı ve Fahri Doktora Tevcih Töreni ile Hilton Bomonti Otel'de düzenlenecek "Türkiye Ekonomi Zirvesi"ne iştirak edecek.

(İstanbul/12.00/12.30/14.00/16.30)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları toplantısı ile CHP MYK toplantısına katılacak, öğretmenlerle buluşacak.

(Ankara/10.00/12.00/İstanbul/20.30)

5- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Borsa İstanbul’da "Türkiye Girişimcilik Zirvesi"ne katılacak.

(İstanbul/10.00) ​

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Başkent Öğretmenevi'nde "81 İl 81 İyi Örnek Sergisi"ni açacak.

(Ankara/10.00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, DSİ tesisleri toplu temel atma ile orman mahallelerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtım töreni ile Turcomoney Dergisi tarafından düzenlenecek "Türkiye'ye ve Dünyaya Değer Katanlar Ödül Töreni"ne iştirak edecek.

(Ankara/11.00/İstanbul/20.30)

4- TBMM'den

- Genel Kurulda, Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

(TBMM/14.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığının 2018 yılı bütçesi görüşülecek.

(TBMM/10.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Girişimcilik Zirvesi ve İstihdam Sözünü Tutanlar Ödül Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/09.40)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Suudi Arabistan-Türkiye İş Forumu'na iştirak edecek.

(İstanbul/18.00)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 33. İSEDAK Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/10.00)

4- TÜİK, kasım ayı Tüketici Güven Endeksi ile 2016'ya ilişkin belediye atıksu istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, soykırım ve savaş suçları zanlısı eski Sırp komutan Ratko Mladic hakkındaki kararını açıklayacak.

(Lahey)

2- Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasının ardından gelişmeler takip edilecek.

3- Suudi Arabistan'da düzenlenecek Suriye muhalefetinin toplantısı izlenecek.

(Riyad)

4- Almanya'da koalisyon ön görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ülkedeki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Berlin)

5- Yemen'de yaşanan çatışmalar izleniyor.

(Sana)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Sudan'da Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezinin açılış törenine katılacak, Osmanlı paşalarının türbelerini, Mescid-i Kebir’i ve Ulusal Müze'yi ziyaret edecek.

(Hartum)

2- "5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali" kapsamında "Sinemada Dijital Dönüşüm ve Dağıtım" başlıklı söyleşi, The Marmara Pera'da yapılacak.

(İstanbul/15.00)

GÜNCEL

1- İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 32. Toplantısı, Bakanlar Oturumu açılış töreni ve Bakanlar Çalışma Oturumu ile sürecek.

(İstanbul/10.00/14.30)

2- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 158 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Ankara Kara Harp Okulu'nda yaşanan eylemler nedeniyle 5'i firari, 75'i tutuklu 239 kişinin yargılanmasına Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Taksim Meydanı'nın işgali sırasında 39 kişinin yaralanması ile birleşen TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü ile 50 kişinin yaralanmasına ilişkin 99 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edilecek.

(İstanbul/11.00)

- İzmir'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 279 sanığın yargılanması, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki duruşma salonunda sürecek.

(İzmir/09.30)

- İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında FETÖ/PDY üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddialarına ilişkin 33'ü tutuklu 83 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İzmir/09.30)

AA