Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:12'de güncellendi)

ABD hisseleri, petroldeki ralli ve perakende satışlarındaki iyimserlikten aldığı destek ile yükseldi. ABD'de alışveriş sezonu, geleneksel "Black Friday" ile başladı.

Perakendeciler, tüketicilerin "Black Friday" indirimlerinden yararlanmak için mağazalara akın etmesiyle kazançlarını genişletmeye çalışıyor. Bir yandan, Batı Teksas Petrolü (WTI), iki yılın en yüksek seviyesine ulaşarak enerji şirketlerinin hisselerini yukarı çekti. Macy's, Kohl's ve Gap, S&P 500 Endeksi içerisinde en iyi performansı sergiledi. Endeksin işlem hacmi, günün bu saatinde 30 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 50 aşağısındaydı. 

Avrupa'da hisse senetleri, euronun iki ayın en yüksek seviyesine yönelmesiyle erken saatlerde elde ettiği kazançları azalttı. Bölge tahvilleri, Almanya'daki siyasi çıkmazın sona yaklaşması ve ülkede Tüketici Güveninin ilerleme kaydetmesiyle düşüşe geçti. ABD'de ise daha yüksek seviyedeki Hazine tahvili faizleri, dolardaki erken kazançları sürdürmeye yeterli olmadı. Dolar, üçüncü haftalık kaybına yöneldi.

Ham petrol, OPEC ve Rusya'nın arz kısıtlamalarını genişletme çerçevesinde anlaşmaya vardığı haberiyle yükseldi. Demir cevheri, iki ayın en yüksek seviyesine tırmanırken endüstriyel metaller, altı haftanın en iyi haftalık kazançlarına yöneldi. 
 
Piyasalar

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 11:41'de yüzde 0.25 yükseldi.

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.1 düştü.

*Almanya'da DAX Endeksi, yüzde 0.4 sıçradı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 yükseldi. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.3'lük bir düşüşle sekiz haftanın en düşük seviyesine indi.

*Euro, dolar karşısında yüzde 0.7 yükseldi ve iki ayın en güçlü seviyesi olan 1.1937'ye çıktı.

*Sterlin, yüzde 0.3 yükselerek 1.3348 dolara ulaştı ve sekiz haftanın en yüksek seviyesine çıktı. 

*Yen, dolar karşısında yüzde 0.3 zayıfladı ve parite, 111.57 seviyesinden işlem gördü.

*ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, 2bp yükseldi ve yüzde 2.34'e çıktı.

*Batı Teksas Petrolü (WTI), üzde 1.3'lük bir yükselişle varil başına 58.74 dolara çıktı ve iki yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine ulaştı. 

*Altın, yüzde 0.3 düştü ve ons başına 1,288.17 dolardan işlem gördü. 

(20:12'de güncellendi)