Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya'da ana muhalafet partisi, Şansölye Angela Merkel tarafından başkanlık edilecek bir hükümet için görüşmelere açık olduğunu açıkladı ve böylelikle, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde siyasi liderliğin tekrar kurulabilmesinin yolunu açtı.

Genel Sekreter Hubertus Heil, basın mensuplarına yaptığı açıklamda, partisinin, Cumhurbaşkanı  Frank-Walter Steinmeier'in bu yolu açması durumunda görüşmelere hazır olduğunu söyledi. Heil, Sosyal Demokrat Parti (SPD) liderliğinin Berlin'de sekiz saat süren ve Cuma günü erken saatlerde sona eren toplantısının ardından bu açıklamayı yaptı.

Deutsche Presse-Agentur'un haberine göre, Genel Sekreter Hubertus Heil, "SPD görüşmelere ihtiyaç duyulduğu konusunda güçlü bir şekilde ikna olmuş durumda," dedi ve SPD'nin bu görüşmeleri reddetmeyeceğini sözlerine ekledi.

Almanya'da tek bir partinin iktidarı ile sonuçlanmayan ve aşırı sağ partinin parlamentoya girmesini sağlayan seçimlerden iki ay sonra, Merkel, üç küçük partiyi birleştirme çabalaraının pazar günü başarısızlığa uğramasının ardından, hükümeti nasıl kuracağı konusunda çalışıyor. Merkel azınlık hükümeti seçeneğinden uzak dururken ve SPD lideri Martin Schulz resmi bir koalisyon kurmaktan kaçınırken, iki taraf da, ülkeye istikrar getirme amacıyla birbirlerine yavaş yavaş yaklaşıyor.