Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yıl büyümenin %7 civarında çıkmasının şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

Erdoğan kapasite kullanım oranlarının artmasının büyüme eğiliminin sürdüğüne işaret ettiğini belirtti ve "hedefimiz 10 büyük ekonomi arasına girmek, durumumuzu 2'ye katlamamız yeterli" diye konuştu. 

Erdoğan 2017 yılı ihracatının 155 milyon doların üzerine çıkabileceğini, yine bu yıl turizmdeki kayıpların önemli oranda telafi edildiğini kaydetti. Erdoğan "Turizmde de kayıplarımızı telafi ettik. Eylük sonu itibarıyla turist sayısında 25 milyonu, turizm gelirinde de 20 milyar doları geride bıraktığımız bir sezon yaşıyoruz. 30 milyar doların üzerine de çıkacağız. 36 milyon turist ve 34 milyon dolara ulaşmış bir ülke olarak, çok mesafemiz var." dedi.

DÖVİZDEKİ ŞİŞKİNLİK ORTADAN KALKACAK

Erdoğan "Bugün Döviz 3 kuruş yükseldi, akaryakıt 2 kuruş arttı diye karalar bağlayanlar, ancak 15 yıl öncesinin Türkiyesini bilmeyenler olabilir. Ülkemiz ekonomisinin bir gecede yerle yeksan olduğu günlerden biz buralara geldik." dedi.

Erdoğan Borsanın rekor üstüne rekor kırdığını, döviz kurlarında son günlerdeki suni şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağını dile getirdi.

"FAİZ EN MUZDARİP OLDUĞUM ALAN"

Faiz konusunda ise "Faiz ekonomide en muzdarip olduğum alanı oluşturuyor. Ben birilerinin faizdeki anlayışına katılmıyorum. Para bulmamız gerekiyor, kaynaklar vs o bakımdan yüksek faizle borçlanmamız lazım gibi yaklaşımları doğru bulmuyorum. Zira mevduat hesaplarına girecek olanlar bilesiniz ki faiz yarışıyla girmeyecektir, güven esaslı yarışa gireceklerdir" yorumunu yaptı.

Erdoğan "Ayağımıza takılan onca çelmeye, yapılan onca ihanete rağmen hala dimdik bir Türkiye ekonomisi vardır." ifadesini kullandı.

KANAL İSTANBUL

Erdoğan Kanal İstanbul projesinin bitme noktasına geldiğini ve artık ihale aşamasında olduğunu belirtek unları söyledi. "İnşallah Ankaramızda da benzer projelerle... Fuar alanı meselesini de inşallah bu dönemde bitireceğiz. 1 yıl içerisinde bu fuar alanının bitirilmesini istiyoruz.

Yaptığımız proje çalışmaları inşallah Akyurt fakir kalmayacak. Oraya da çok zengin proje gelecektir.

İnşallah Kanal İstanbul gibi turizmde dev projelerimizin ayağa kalktığı, şimdi en önemlisi İşte Sağlık'ta Bilkent bitiyor. Bilkent'teki şehir hastanemiz Şubat sonuna kadar bitecek. 

Turizmde çılgın projelerle inşallah yola devam edeceğiz. Bütün o doğal kaynaklarımızı en güzel şekilde değerlendirme içerisinde olacağız."