Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Kıdemli Türkiye Analisti Rauf Gönenç Türkiye'nin büyüme beklentilerini yukarı yönlü revize etmelerinde 'ihracat ve KGF'nin etkili olduğunu söyledi.

Bloomberg HT'de Akıllı Para programına konuk olan Gönenç ihracatın başarılı performans göstermesi ve KGF uygulamasının 'hızlı' başarısının 2017 yılı büyüme performansını yükselttiğini söyledi. Gönenç "kamu yatırımlarında da öngörülenin ötesinde bir dinamizm oldu. Maliye politikası beklenenden daha destekleyici oldu. Gelecek sene için ihracat performansında başarının devam edeceğini, fakat kamu maliyesi desteğinin bu ölçüde devam etmeyeceğini öngörüyoruz" diye konuştu.



"CARİ AÇIK ZAYIFLIK NOKTASI"

Gelecek yıl cari açığın artacağını öngören Gönenç "ihracat performansı yüksek gidecek fakat ekonomide momentumun yansıması olarak ithalatın OVP'deki hedeflerden fazla artacağını öngörüyoruz...2017'deki cari açık da hedeflenen seviyenin üzerinde, cari açık önemli zayıflık noktası olmaya devam ediyor" dedi.

OECD Türkiye için 2017 yılı büyüme beklentisini yüzde 3,4'ten yüzde 6,1'e, gelecek yıl için de yüzde 3,5'ten yüzde 4,9'a yükseltmişti.