Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Beyaz Saray, Marvin Goodfriend'in Fed'in Guvernörler Kurulu üyeliği için aday gösterildiğinide açıkladı. Goodfriend, 1 Şubat 2016'dan itibaren 14 yıllık bir süre için aday gösterildi.

Goodfriend, Fed'in kararlarını 2008 finans krizinden bu yana eleştirenlerin başında geliyor. Goodfriend tercihi, Fed'in para politikasına yönelik yaklaşımını şekillendirmeyi isteyen muhafazakarların bir zaferi olarak görülüyor. Goodfriend uzun süredir, Fed'in minimalist araç seti kullanarak enflasyonu kontrol etme üzerinde odaklanması gerektiğini savunuyor.

Goodfriend'in seçilmesi, ılımlı Cumhuriyetçi Jerome H. Powell'ın Fed başkanlığına getirilmesinin ardından yapıldı. Fed kurulunda halen üç boş koltuk bulunuyor ve Trump'ın adayları Fed'in faiz artırımlarının hızını ve gelecekteki sorunlara ne güçte tepki vereceklerini belirleyecek.

67 yaşındaki Goodfriend 20 yı Richmond Fed'de görev yaptı ve muhafazakar para politikasının güçlü savunucusu durumundaydı. Goodfriend 2005 yılında Fed'den ayrılarak Carnagie Mellon Üniversitesine geçti. Goodfriend halen bu üniversitede ekonomi profesörlüğü görevini yürütüyor.