Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Egeli & Co. Portföy Yönetimi A.Ş. yöneticisi Güldem Atabay Şanlı, TCMB'nin bir sonraki toplantısına ilişkin beklentilerini BloombergHT'ye anlattı. 

Faiz-enflasyon ilişkisi sebebiyle faiz artırımının TCMB için henüz ve hala kolay bir seçenek olmadığını belirten Şanlı, ABD'deki davanın politik tarafı baskı altına almaya devam ettiğini söyledi.  

Şanlı, konuya dair değerlendirmesinde, odağın TCMB'nin bir sonraki toplantısında ne yapacağında olduğunu belirtti ve toplantının TCMB adım atmasa bile toplantının verilecek mesaj açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Şanlı, 14 Aralık'taki toplantıda faiz artışı beklemiyor. 

Öte yandan, Perform Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yalçınkaya, BloombergHT'ye verdiği röportajda, kurdaki yükselişin hızlanması durumunda piyasaların TCMB'den sert faiz artışı beklentisi içine girebileceğini belirtti. Yalçınkaya, şu anki kur seviyesine bakıldığında şu an için böyle bir beklenti içerisinde değil. 

Yalçınkaya, TL'nin diğer gelişen piyasa kurlarından ayrışmasına sebep olarak ise ABD'deki davayı gösterdi ve "bunun bir politik basınç olduğunu söyleyebiliriz" ifadesini kullandı. 

BloombergHT'ye konuk olan başka bir önemli isim ise Timothy Ash oldu. 

Açıl Sezen'in sorularını yanıtlayan Ash, TCMB'nin sıkı bir politikası olduğunu düşünmediğini dile getirdi ve açıklamasında, Türkiye makrolarına bakıldığında faizlerin artması gerektiğinin oldukça aşikar olduğu ifadesine yer verdi.