Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

CME Group Inc. ve Cboe Global Markets Inc. Bitcoin vadeli kontratlarını yatırımcılara sunmaya hazırlanırken, düzenleyici kurumları şüphecilerin “geçici heves” ve “aldatmaca” şeklinde yaklaştığı bir alana sürüklüyor.

Dünyanınen büyük Borsa işletmecisi olan CME ve VIX ürünleriyle bilinen Cboe, ABD'li düzenleyicilere yasalara uyum sözü vererek söz konusu ürünleri sunma iznini aldılar.

CME, kontratların 18 Aralık'ta işlem görmeye başlayacağını açıkladı. Cantor Exchange ise Bitcoin'de ikili opsiyonlar sunacak.

Açıklamanın ardından Bitcoin kazançlarını genişletti.

Bitcoin'da büyük borsalardan gelen bu adımlar, kurumsal yatırımcılar ve yüksek hız traderları (HFT) dahil Wall Street için bir dönüm noktası niteliğinde. Fakat bununla birlikte yeni ürünler federal düzenlemeleri de beraberinde getirecek.

Cuma günü açıklanan bu ürünler Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'nun (CFTC) gözetiminde olacak. Adı geçen üç borsa da, CFTC'ye Bitcoin piyasasının denetlenmesine yardımcı olacaklarının sözünü verdiler.

CFTC Başkanı Chris Giancarlo, yaptığı açıklamada “Bir sanal para olan Bitcoin, komisyonun (CFTC) geçmişte uğraştığı hiçbir varlığa benzemiyor. Bilgi paylaşımı anlaşmalarından dolayı, vadeli borsalarının ilgili spot platformlarındaki işlem faaliyetlerini denetlemesini bekliyoruz” dedi.