Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

New York merkezli Neuberger Berman Group'a göre bir yıldır yüksek volatilite ile mücadele eden Türkiye hisse senedi yatırımcıları 2018 yılında daha fazlasına hazır olmalı.

Neuberger Berman portföy yöneticisi Marco Spinar, kaleme aldığı bir e-posta notunda Türkiye piyasası için en önemli engelin enflasyon ve siyasi olaylar olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD ve Avrupa arasında derinleşen siyasi gerginlik geçtiğimiz aylarda yatırımcı güveni üzerinde baskı oluşturup, Türk varlıklarını çevreleyen risklere yönelik farkındalığı artırmıştı. Kasım ayı enflasyonu ise neredeyse yüzde 13 ile 2003'ten bu yana en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

Spinar, Neuberger Berman'ın Türk varlıklarına yönelik stratejisinin büyük ölçüde enflasyon ve Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ile yön bulacağını belirtti.

Spinar, siyaset ve enflasyon kaynaklı olumsuzlukların Türk hisselerindeki cazip değerlemelerle dengelendiğinin altını çizen portföy yöneticisi, risk iştahının arttığı bir ortamda Türk varlıklarının yatırımcıları çekeceğini dile getirdi. BIST 100 Endeksi, gelecek 12 aya ilişkin tahmini karının 7.8 katından fiyatlanıyor. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi için ise söz konusu çarpan 12 seviyesinde bulunuyor.

Bloomberg News