Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası'nın faiz artıracağı beklentileriyle Pazartesi günkü 3.94 seviyesinden kademeli olarak dün 3.84'e kadar gerileyen Dolar/TL yeni güne 3.85 seviyelerinden başladı. Kur beklentiye paralel artış kaydeden ABD özel sektör istihdam verisi sonrası 3.84-3.85 bandındaki seyrini sürdürdü.

 
"TÜRK VARLIKLARI İÇİN 2 ÖNEMLİ TARİH"

Ak Yatırım Araştırma Birimi yolladığı bir notta Türk varlıkları açısından yakın zamandaki 2 önemli tarihin 13 Aralık'taki Fed toplantısı ve 14 Aralık'taki Merkez Bankası toplantısı olduğuna dikkat çekti.

Merkez Bankası'nın bu toplantıda geç likidite penceresi faizini artırması beklenirken Fed'in de faiz oranlarında artış yapması öngörülüyor. HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy Merkez Bankası'nın faiz artışı yapabilme ihtimalinin TL'yi destekleyeceğini, son haftalarda gelişen ülke para birimlerindeki değer kaybının durmasının da TL için pozitif göründüğünü kaydetti.

Aksoy "Fakat ABD-Türkiye ilişkilerine dair gelişmeler ve New York’taki davaya dair gelişmeler önümüzdeki günlerde piyasalar açısından negatif haber akışı ihtimali olduğuna işaret ediyor. Dolar/TL 14 Aralık’taki faiz kararına kadar 3.8120 desteğine kadar geri çekilebilecek olsa da kurda aşağı yönlü hareketlerin açık Döviz pozisyonlarının hedge edilmesi ya da spot piyasada döviz ihtiyaçlarının kademeli olarak karşılanması için kullanılabileceği görüşündeyiz." değerlendirmesini yaptı.

Haftanın devamında ABD'de tarım dışı istihdam verileri izlenecek. Fed'in de yakından takip ettiği istihdam verisi piyasaların ve doların hareketinde etkili olabilir.