Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kordsa'nın yüzde 100 iştiraki Kordsa Inc., ticari havacılık sektörüne ileri kompozit malzemeler sağlayan "Fabric Development, Inc." ve "Textile Products, Inc." şirketlerinin yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında satın alınmasına karar verdi.

Kordsa Teknik Tekstil AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Kordsa Inc'nin, ticari havacılık sektörüne ileri kompozit malzemeler sağlayan "Fabric Development, Inc." ve "Textile Products, Inc." unvanlı tamamı Piyush A. Shah ve Abantika P. Shah'a ait iki ayrı şahıs şirketinin Türkiye ve ABD'deki yasal tüm onayların alınması ve şartların sağlanması kaydıyla yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında satın alınmasına ve kapanış işlemlerinin onayların tamamlanması sonrası gerçekleştirilmesine karar verdiği bildirildi.

Söz konusu nihai satın alma bedelinin, ABD'de rekabet hukuku ve yabancı yatırımlar komitesi tarafından verilecek onaylara ilişkin kapanış koşullarının gerçekleşmesini takiben kesinleşeceği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"ABD'deki bu yeni satın alımlarla birlikte kompozit gelirlerimizde 2018 yılında yaklaşık 80 milyon Amerikan dolarının üzerinde bir artış beklenmektedir. Fabric Development, Inc. ve Textile Products, Inc. şirketlerinin satın alınması sürecine ilişkin özel durum açıklaması, sürecin olumsuz sonuçlanması durumunda şirketimiz hisse değerinde dalgalanmalara yol açabileceği, hisselerde spekülatif hareketler olabileceği ve hisselerin gerçek değerinden uzaklaşan fiyat hareketiyle hisse senedi yatırımcılarımızın zarar görebileceği gerekçesiyle ertelenmiştir."

AA