Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL Merkez Bankası'nın 14 Aralık'taki toplantısında Geç Likidite Penceresi'nde faiz artışı yapacağına dair oluşan beklentiyle hafta başından beri pozitif ayrıştı ve rekora yakın seviyelerden geriledi. Dün de 3.84 - 3.85 bandından işlem gören kur yeni günde hafif artışla 3.86'dan işlem görüyor.

ABD'de dün açıklanan özel sektör istihdam verisi 190 bin artışla beklentiyi karşıladı. Veri, doların hareketinde çok etkili olmadı. Bugün de doların seyrini etkileyecek önemli bir veri akışı bulunmuyor. Gözler yarınki ABD tarım dışı istihdam verisinde olacak.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan TL’nin 5 günlük rallisinin kur 3,84 seviyesine kadar geriledikten sonra duraksadığını belirterek "Hafta başından beri TL’de görülen pozitif ayrışma yoğunlukla Merkez Bankası’nın GLP’de kayda değer bir faiz artışı yapacağı beklentisinin yansımasıdır. 3,84 bandını destek olarak izlemeye devam etmekle birlikte, 3,84 – 3,91 ana bandı içinde 3,87’nin günlük bir ara direnç olarak düşünülebileceğini söyleyebiliriz." diye konuştu.

Turkey Macro View Consultancy Başekonomisti İnanç Sözer dün Bloomberg HT'ye TL'deki iyimserliğin faiz artış beklentisinden kaynaklandığını söyledi. Sözer "Eğer Merkez Bankası hayal kırıklığına yol açarsa kurun hızlı şekilde tekrar yükseldiğini görebiliriz" değerlendirmesini yaptı.

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbarahim Aksoy ise gelecek hafta yapılacak bir faiz artışının bundan sonraki etkisinin jeopolitik riskler ve bu artışın önemli ölçüde fiyatlanmış olması nedeniyle sınırlı olabileceğini öngördü.