Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL


Akbank, yüksek teknoloji operasyon merkezi ve sosyal tesislerinin yer alacağı 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceği "Akbank Veri ve Yaşam Merkezi"nin temelini attı.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre banka, tüm teknoloji altyapısının içinde barınacağı, tüm operasyonlarının yeni teknolojiler ile 7/24 izleneceği, müşterilerine kesintisiz hizmet vermek için tasarlanan "Akbank Veri ve Yaşam Merkezi"nin temelini attı.

Akbank'ın, Gebze Şekerpınar'da yer alan "Akbank Bankacılık Merkezi" kompleksinde 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceği "Akbank Veri ve Yaşam Merkezi" iki yılda tamamlanarak 2019 yılı içinde hizmete girecek.

Akbank'ın tüm teknolojik altyapısının kalbini oluşturacak "Akbank Veri Merkezi" ve 3 bin Akbank çalışanına sosyal hizmet verecek "Akbank Yaşam Merkezi"nden oluşan kompleks, 75 bin 486 metrekare alan içine kurulacak. Merkez, Akbank tarafından bugüne kadar tek seferde yapılmış en büyük yatırım olarak ön plana çıkıyor.

- "Bankacılık dijitalleşme trendinden en fazla fayda sağlayan sektörler arasında"

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, yeni "Akbank Veri ve Yaşam Merkezi" yatırımının, Türkiye'nin geleceğine olan güven ve inancın bir göstergesi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bankası olarak kuruldukları günden bu yana ülke için sürdürülebilir değer yaratmaya odaklandıklarını, yatırımları her zaman ülkenin geleceğine yaptıkları ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:

"Ülkemizin vizyonunu daima ileri taşımak için yaptığımız çalışmaların önemli bir yansıması da Akbank Veri ve Yaşam Merkezi olacak. Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme performansını devam ettirmesi için teknolojik altyapısının ve insan kaynağının gelişimine odaklanması gerekiyor. Üretmekle kalmayıp araştıran, sürekli gelişen ve değerlenen bir ekonomi için teknolojiye yatırım şart. Dijitalleşme, önümüzdeki dönemde bütün ekonomileri temelden değiştirecek çok büyük bir potansiyele sahip. Bankacılık da dijitalleşme trendinden en fazla fayda sağlayan sektörler arasında. Biz de bankamız tarafından bugüne kadar tek seferde yapılmış en büyük yatırım olan yeni merkezimizle, hem bankacılığın hem de ülkemizin geleceği için önemli bir adım atmış olduk. Akbank Veri ve Yaşam Merkezi, müşterilerimize en iyi hizmeti kesintisiz bir şekilde sağlamamıza katkıda bulunurken, bankamızda bilgi ve veri güvenliğini daha da güçlendirecek."

- "Teknolojiye yaptığımız yıllık ortalama yatırım 100 milyon doları aştı"

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de bankacılığın geleceğinde teknoloji ve insan olduğunu belirtti.

Son yıllarda teknolojiye ve Akbanklılara önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Binbaşgil, teknolojiye yaptıkları yıllık ortalama yatırımın 100 milyon doları aştığını ve bu yeni projenin de toplam 250 milyon dolarlık bir yatırım olacağını bildirdi.

Binbagil, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hem yüksek teknoloji operasyonlarımızı gerçekleştireceğimiz, hem de çalışanlarımızın faydalanacağı sosyal etkinlikleri düzenleyeceğimiz Akbank Veri ve Yaşam Merkezi de, insan odaklı ve teknolojiyle şekillenen bankacılık vizyonumuzla örtüşüyor. Merkezimiz, Akbank'ın tüm operasyonlarının kalbi niteliğinde olacak, bankamıza yakışan bir girişim. Bu heyecan verici proje, geleceğe yatırımın çok önemli olduğu bu günlerde müşterilerimize en iyi hizmeti sunabilmemiz ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilmemiz için bize önemli bir avantaj sağlayacak. Akbank Veri ve Yaşam Merkezi ayrıca, yüksek nitelikli Akbanklılar için yaptığımız çalışmalarımızın önemli bir parçası. Çalıştığımız mekanların yaptığımız işe katkısına duyduğumuz inançla, inovasyon kültürünü geliştirecek, çalışma hayatımızı zengin sosyal olanaklarla daha da cazip kılacak bir mekan tasarlamaya büyük özen gösterdik. Akbank Veri ve Yaşam Merkezi'nin bankamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

- Akbank Veri ve Yaşam Merkezi 2019 yılı içinde tamamlanacak

Projeye ilişkin yapılan açıklamaya göre Gebze Şekerpınar'daki "Akbank Bankacılık Merkezi" kompleksi içinde "Akbank Veri Merkezi" ve "Akbank Yaşam Merkezi" olarak konumlandırılan iki proje için yaklaşık 250 milyon dolar tutarında yatırım planlandı.

İnşa sürecinin yaklaşık iki yılda tamamlanması beklenen "Akbank Veri Merkezi"nin 2019 yılı içinde faaliyete geçmesi planlanıyor. Çevre dostu veri merkezi, kompleks içinde toplam 32 bin metrekare alanda kurulacak. Veri merkezinde yalnızca teknoloji operasyonundan sorumlu 7/24 vardiyalı ekipler yer alacak.

Aynı kompleks içinde yer alacak olan yaşam merkezi binası da toplam 11 bin 700 metrekare alan üzerine kurulacak. Yaklaşık 3 bin Akbanklı'ya sosyal faaliyetler ve günlük ihtiyaçlar anlamında da hizmet verecek.

Konferans salonu, restoran ve kafeteryalar, spor salonu, basketbol ve tenis kortları ve bisiklet parkuru da içerecek merkezde, çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. "Akbank Veri ve Yaşam Merkezi", yüksek şiddette bir depremde dahi kesintisiz hizmet verebilecek altyapıyla inşa edilecek.

AA