Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 8 Aralık 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atina'daki temaslarının ardından Gümülcine'ye geçecek, cuma namazını Kırmahalle Camisi'nde kılacak, Chris-Eve Otel'de gerçekleştirilecek soydaşlarla buluşma etkinliğine katılacak.

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ata Beyit ve Ürkün Anıtları'na çelenk bırakacak, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un mezarını ziyaret edecek.

- Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 7. Genel Kurul Toplantısı'na katılacak Kahraman, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov tarafından kabul edilecek.

(Bişkek)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düşünce kuruluşu Chatham House'da "Türkiye'de demokrasi ve istikrar" başlıklı konuşma yapacak.

(Londra)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Bosna Hersek Başkanlar Konseyi Başkan Yardımcısı, Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Şaroviç ile görüşecek, Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Açılış Oturumu ile KEK protokolü imza törenine iştirak edecek, Sivil İşleri Bakanı Adil Osmanoviç, Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Federasyon Başbakanı Fadıl Novaliç ile görüşecek, Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret ederek öğrencile bir araya gelecek.

(Bosna Hersek)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya belediyeyi ziyaret edecek, Hz. Bilal-i Habeşi filminin galasına katılacak, esnaf ve mülteci kampı ziyaretinde bulunacak, AK Parti Kilis İl Teşkilatı ile buluşma ve il değerlendirme toplantısına iştirak edecek.

(Kilis/09.30/10.00/12.30/13.30)

3- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, belediye başkanları toplantısı programına katılmak için gideceği Antalya'da, partisinin il teşkilatı tarafından karşılanacak.

(Antalya/19.15)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz Şehitleri Mahalle Konağı ve Sarıgöl Caddesi Prestij Cadde Uygulaması" açılış programına katılacak.

(İstanbul/14.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik İş Diyalog Toplantısı'na katılacak.

- Şimşek, Avrupa Politikalar Merkezi'nde "Türk ekonomisinin görünümü ve AB'yle gerçek yakınlaşma" konulu konferansta konuşacak, AB Komisyonu İstihdam, Büyüme, Yatırım ve Rekabetten Sorumlu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Brüksel)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, STK ile Ortak Akıl toplantılarına katılacak.

(Ardahan/15.00/20.00)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ARES Tersanesi tarafından inşa edilen 150 Hercules Açık Deniz Karakol Gemisi'nin Katar Sahil Güvenlik Komutanlığına Devir Teslimi Töreni'ne katılacak.

(Antalya/14.00)

4- TÜİK, kasım ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını, ekim ayına ilişkin sanayi üretim endeksini ve perakende satış endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv)

2- Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 24. Bakanlar Konseyi Toplantısı takip edilecek.

(Viyana)

3- Birleşmiş Milletler gözetimindeki Suriye görüşmelerinin 8. turu muhaliflerin katılımıyla BM Cenevre Ofisi'nde devam edecek.

(Cenevre)

4- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ/PDY'nin yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma sonucunda haklarında dava açılan Mümtaz'er Türköne, Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 22’si tutuklu 31 sanığın yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan dava, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

2- Hrant Dink cinayeti davası

- Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Coşgun Çakar ve ana dava dosyası sanıkları Ogün Samast, Erhan Tuncel ile jandarma görevlileri, gazeteciler Ekrem Dumanlı ve Ercan Gün'ün de aralarında bulunduğu 85 sanığın yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(İstanbul/11.00)

3- 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı dava, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

AA