Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de hükümetin kapanmaması için ilk aşamanın geçilmesi doların 5. günde de yükselmesine neden olurken çoğu Asya para birimi bu haftayı düşüşle sonlandırıyor.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yaklaşık bir yılın en iyi haftalık performansını kaydetti. Vergi reformuna dair ilerleme bu yükselişte etkili oldu.

ÇİN

Onshore yuan düştü, 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan yükselirken haftalık bazda ise yatay seyretti.

Hang Seng endeksi haftalık kaybının bir kısmını geri alırken Şanghay Borsası yükseldi.

GÜNEY KORE

Won yatay seyretti, para birimi bu çeyrekteki en büyük haftalık düşüşe ilerledi. Kospi endeksi yükselirken 10 yıllığın faizi de yükseldi.

ENDONEZYA

Rupi yatay seyretti ve 2. haftayı da düşüşle tamamlamaya hazırlandı. 10 yıllıklar yatay seyretti, Jakarta borsası yükseldi ve Ağustos'tan beri en iyi haftasına yöneldi.

TAYLAND

Baht bugün yatay seyretti ve haftayı düşüşle tamamlamaya hazırlandı. 10 yıllığın faizi 1 baz puan arttı, SET Endeksi 2. haftalık yükselişe ilerledi.

MALEZYA

Ringit 15 ayın zirvesinden gerilemeye devam etti, 10 yıllığın faizi 2 baz puan yükseldi, haftalık bazda artış 9 baz puan oldu. Borsa bu hafta yükseldi. Ülkede Döviz rezervleri 30 Kasım itibariyle 101.9 milyar dolara yükseldi.

FİLİPİNLER

Peso bugün yükselirken hisse senedi piyasalarından çıkışların etkisiyle 4 haftada ilk haftalık düşüşü kaydetti. Borsa 2. günde de yükseldi.

TAYVAN

10 yıllık tahviller 3 aydaki en büyük haftalık artışa ilerledi. Taiex endeksi haftayı düşüşle tamamlarken ülke para birimi dolar bu hafta yatay seyretti.