Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 155,4 lira seviyesinde dengelendi. 


Dün ons altın fiyatındaki gerilemenin etkisiyle satış ağırlıklı bir seyir izleyen gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 1 değer kaybıyla 155 liradan tamamladı.

Gram altın, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla yüzde 0,22 değer kazancıyla 155,4 lira seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 255, Cumhuriyet altını 1.040 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dün satış ağırlıklı bir seyir izleyerek yaklaşık 5 ayın en düşük seviyesi olan 1.243,9 dolara kadar geriledi. Dünkü sert hareketin ardından bugüne yükselişle başlayan ons altının fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,10 artışla 1.249,3 dolardan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD'de ekonomik verilerin beklentilerin üzerinde açıklanmasının doları desteklediğini, altının ons fiyatını ise baskılamaya devam ettiğini söyledi.

Memiş, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına gideceği beklentisinin de altının ons fiyatında gerilemelere neden olduğunu belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.240 doların destek, 1.264 doların ise direnç konumuna geldiğini kaydetti.

Dolar kuru ve altının ons fiyatında yaşanan düşüşlerin altının gram fiyatını olumsuz yönde etkilediğini, teknik açıdan ise altının gram fiyatında 155 liranın destek, 156,7 liranın ise direnç olarak takip edileceğini bildiren Memiş, bugün ABD'de istihdam raporu başta olmak üzere açıklanacak verilerin izleneceğini, jeopolitik ve siyasi gelişmelerin de piyasaların gündeminde olduğunu söyledi.