Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çağlar'ın dün gece 01.00 sıralarında kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı, sabaha karşı ise vefat ettiği öğrenildi. 

2013 yılından bu yana İTO Başkanlığını yürüten ve Ak Parti'nin 60 kişilik kurucu üyelerinden biri olan Çağlar, 57 yaşındaydı.  

İTO Başkanvekili Murat Kalsın, Çağlar'ın vefatı ile ilgili şu mesajı paylaştı:

"Kıymetli Dostlar,
İstanbul Ticaret Odası Başkanımız, Kıymetli ağabeyim, Yol Arkadaşım İbrahim Çağlar, dün gece kalp krizi geçirdi ve sabaha karşı Hakka yürüdü.
Çok üzgünüm.
Başımız sağolsun.
İnna lillahi ve İnna İleyhi Raciun"

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Kalp krizi nedeniyle sabaha karşı hayatını kaybeden İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın cenazesinin yarın toprağa verileceği açıklandı.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre Çağlar'ın cenazesi yarın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak ikindi namazına müteakip, Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na defnedilecek.

İBRAHİM ÇAĞLAR KİMDİR?

İbrahim Çağlar, 1960 yılında İstanbul'un Erenköy ilçesinde dünyaya geldi. 7 yaşından itibaren kendi isteğiyle eniştesinin yanında çalışmaya başlayan Çağlar, böylece ticarete ilk adımını atmış oldu. İlkokulun ardından Güneş Koleji'nde eğitimini sürdüren İbrahim Çağlar, lise eğitimini de Ticaret Lisesi'nde tamamladı.

1977 yılında lise mezuniyetinin ardından ilk şirketi olan Nurtop A.Ş.'yi kurdu ve iş hayatına atıldı. 18 yaşında başlamış olduğu ticaret hayatını günümüzde tekstil, enerji, inşaat ve telekomünikasyon sektörlerinde yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarıyla devam ettiren İbrahim Çağlar, TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, TEPAV Mütevelli Heyeti üyeliği, Darülaceze Mütevelli Heyeti üyeliği, Marmara Grubu Vakfı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar, Mütevelli Heyet ve Akademik Konsey üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Vakıfların dışında AK Parti ve MÜSİAD Kurucu Üyesi olan Çağlar, 2004-2010 yılları arasında TOBB Yönetim Kurulu Sayman üyeliği ve aynı tarihlerde TSE Yönetim Kurulu üyeliği yaparken, 2006-2012 yılları arasında DEİK Yönetim Kurulu üyeliği ve 2003-2006 seneleri arasında da İTHİB yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür.

2004-2010 yılları arasında TOBB Yönetim Kurulu Sayman üyeliği ve aynı tarihlerde TSE Yönetim Kurulu üyeliği yapan İbrahim Çağlar, 2006-2012 yılları arasında DEİK Yönetim Kurulu üyeliği ve 2003-2006 seneleri arasında da İTHİB yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür.

1999 yılında Meclis üyeliği ile İstanbul Ticaret Odası'nda göreve başlayan Çağlar, 2004-2009 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olmuştur. 2009-2013 yılları arasında İTO Meclis Başkanlığı, 2013 yılından itibaren ise İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür.

İbrahim Çağlar, 11 Aralık 2017 tarihinde 57 yaşında hayatını kaybetti.

Üstlendiği Görevler

- TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkan Yardımcısı / 2013 -
- İTO (İstanbul Ticaret Odası) Yönetim Kurulu Başkanı / 2013 -
- İTO (İstanbul Ticaret Üniversitesi) Mütevelli Heyet Başkanı / 2013 -
- AK Parti Kurucu Üyeliği / 2001 -
- İTO (İstanbul Ticaret Odası) Meclis Başkanı / Mart 2009 - 2013
- İTO (İstanbul Ticaret Odası) Başkan Yardımcısı / Eylül 2004 - Mart 2009
- TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi / Eylül 2004 - Mart 2010
- ENVERDER(Enerji Verimliliği Derneği) Genel Başkanı / 2012 -
- DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi / 2006 - 2012
- TSE (Türk Standartları Enstitüsü) Yönetim Kurulu Üyesi / Eylül 2004 - 2010
- MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kurucu Üyesi / 1990 -
- TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Eğitim ve Kültür Vakfı YK Üyesi / 2008
- TEPAV (Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı) Mütevelli Heyeti Üyesi / 2009
- Darülaceze Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi / 2009
- İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi/ 2003 - 2006
- Marmara Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi / 2012

TAZİYE MESAJLARI

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Çağlar'ın vefatı nedeniyle yayınladığı başsağlığı mesajında şunları kaydetti:

"TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı değerli kardeşim İbrahim Çağlar'ın vefat haberini aldık, müteessiriz. Sayın Çağlar, genç yaşında başladığı ticari hayatta çalışkanlığı, yenilikçiliği, vizyonerliği ile büyük başarılara imza atmış, sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevlerle toplumumuz için önemli bir rol model olmuştur. Yürüttüğü başarılı çalışmalar ve oluşturduğu sinerji ile TOBB camiasında da özel bir yer edinen Çağlar, bizim için de bir kardeş yakınlığındadır. Beklenmedik ölümü bizi ve camiamızı ziyadesiyle üzmüştür. Mekanı cennet olsun inşallah. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine sabr-ı cemil, İTO ve TOBB camiamıza başsağlığı diliyorum."

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar'ın vefatına ilişkin bir taziye mesajı yayımladı.

Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcım ve İTO Başkanımız, değerli kardeşim İbrahim Çağlar'ın vefatını derin üzüntü ile öğrendim. Ülkemiz iş dünyası çok sevilen, çok kıymetli üretken bir evladını çok genç yaşta kaybetmiştir. Ekonomimizin ve ticari hayatın gelişimine büyük katkıları ve emeği olmuş değerli dostum İbrahim Çağlar'ın genç yaşta aramızdan ayrılması hepimiz için büyük kayıptır. Oda ve borsa camiasına verdiği hizmetlerin yanı sıra bir işadamı olarak üretime ve istihdama katkılarıyla her zaman saygıyla anılacak bir isim oldu. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve tüm iş dünyamızın başı sağ olsun.''

Haberturk.com