Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen haftaya sert yükselişle 3.94'lü seviyelerden başlayan, Merkez Bankası'ndan faiz artırımı beklentisiyle hafta içinde 3.83 seviyelerine kadar gerileyen Dolar/TL yeni haftaya da düşüşle başladı.

Erken saatlerde 3.82'den işlem gören dolar/TL Türkiye'nin 3. çeyrekte çift haneli büyüme kayettiğini gösteren veri sonrası değişmeyerek bu seviyelerdeki seyrini sürdürdü. Cari açık ise Ekim'de beklentiden düşük çıktı.



 
ABD'de Cuma günkü verilere göre tarım dışı istihdam beklentinin üzerinde artmış, ücret artışı ise beklentileri karşılamamıştı. Verinin ardından dolar/TL 3.82 seviyesine kadar çekilmişti.

PİYASALARDA YENİ HAFTA

Bu hafta piyasalarda yoğun veri akışı bulunuyor. Bugün Türkiye'de cari işlemler dengesi ve 3. çeyrek büyüme verisi izlenecek.

Çarşamba günü ABD Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak, bankanın faiz oranlarını 25 baz puan artırmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Perşembe ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kararı izlenecek. Son dönemde enflasyonda tahminleri aşan yükseliş ve TL'deki oynaklık nedneiyle TCMB'nin bu toplantıda GLP faiz oranını artıracağı öngörülüyor.

Haftanın devamında İngiltere ve Avrupa Merkez Bankalarının kararları da piyasaların radarında olacak.