Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım Bloomberg HT'deki Finans Merkezi programına konuk oldu.

Eximbank'ın stratejik dönüşümünden bahseden Yıldırım Eximbank'ın 3 şubeli yapıdan 11 şubeli yapıya dönüştüğünü belirtti.

Eximbank'ın 30 yılını tamamladığını ve ihracatçılar açısından vazgeçilmez bir konuma geldiğini belirten Yıldırım "2016 sonu itibariyle Eximbank 33 milyar dolar destekle ihracatının yüzde 23'ünü destekledi. 2017'de farklı enstrümanlar ortaya çıktı. Kredi garanti fonu, kefaletin 250 milyar TL'ye yükseltilmesi, bankalar açısından modelin çalışabilir hale getirilmesi Eximbank'ta da radikal dönüşüm gerektirdi.

Artık Türk Eximbank bankalar gibi ihracatta doğrudan çalışır hale geldi. Sadece Ankara, İstanbul, İzmir ve Gaziantep'te olan Eximbank bugün genel müdürlük hariç 3 şubeli yapıdan 11 şubeli yapıya dönüştü. İhracatın ilk 20'sinde olan kentlerimizde örgütleniyoruz. Büyük organize sanayi bölgelerinde irtibat ofisleri kuruyoruz. Tüm bunları da Eximbank'ın maliyetlerini de artırmadan yapıyoruz" diye konuştu.

Yıldırım 2016'da ihracata sağladıkları 33 milyar dolarlık desteği bu yıl sonu itibariyle 40 milyar dolara tamamlamayı hedeflediklerini, bugün de 36 milyar doların üzerinde bir rakama da ulaştıklarını söyledi. Yıldırım "2017'de çalıştığımız ihracatçı sayısını da artırdık. 8 bin 867 ihracatçıtyla çalışıyoruz yani bin 167 ilave ihracatçıyla çalışmaya başladık" dedi.