Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın geçen Perşembe günü geç likidite penceresi faizinde 50 baz puanlık artışının piyasa beklentilerinin altında kalması doların yükselmesinde etkili olmuş, kur ilk tepki olarak 3.81'lerden 3.89'a kadar yükselmişti.

Geçen Çarşamba günü Fed de yılın son toplantısında faiz oranını beklendiği gibi 25 baz puan arttırmış, ancak bu beklenti daha önce fiyatlandığı için kurda sert tepkiye neden olmamıştı. Dolar/TL cuma gününü de 3.86'lı seviyelerden tamamlamıştı.

Kur bugün ise 3.84-3.86 bandında dalgalanmasının ardından akşam saatlerinde düşüşü hızlandırdı ve 3.83'e kadar çekildi. Euro hafif düşüşle 4.52 TL'den, Borsa ise %1'i aşan yükselişle 110 bin puanın üzerinden işlem görüyor.

Bu hafta yurt içinde kritik bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de vergi reformu tasarısının son halinin oylanması bekleniyor.

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy "TCMB kararının piyasa beklentisinin altında kalmasının TL-negatif etkisi sürebilir görünüyor. Türkiye-ABD ilişkilerine dair piyasa algısının zayıf seyrettiği bir ortamda dolar/TL kurunun önümüzdeki haftalarda 3.98 seviyesini yeniden test ettiğini görmek sürpriz olmayabilir." değerlendirmesini yaptı.