Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

TSKB Ekonomik Araştırmalar Grup Yöneticisi Can Uz Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında 2018 yılı beklentilerini anlattı.

Sermaye piyasaları için 2017'nin iyi bir yıl olduğunu belirten Uz "gelecek yıl muhtemelen bu kadar cömert getiriler görmeyeceğiz, ama bu momentumun Türkiye'de ve dünyada devam etmesini bekliyorum" dedi.

Kur beklentilerini paylaşan Uz "büyük politika hataları yapılmadıkça - bunu siyasi ve Merkez Bankası için düşünmek lazım- kurda enflasyon kadar zayıflama öngörmek makul." dedi. Uz TL'nin değerini korumak veya enflasyona karşı proaktif olmak için yapılması gerekenler olduğunu, bunlar yapılmazsa riskler olabileceğini bildirdi.

Ancak kurda ciddi değer kaybı senaryosu beklemediklerini kaydeden Uz "TL'nin şu ana kadarki performansına bakınca hem reel, hem nominal tarafta büyük değer kazancına götürecek görüntüyü de göremiyoruz." dedi.

Enflasyonun makro ekonomik taraftaki en önemli problem olduğunu kaydeden Uz "İlk etapta enflasyonla ilgili kontrol mekanizması kurabilmeliyiz." dedi.