Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alnus Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Burak Demirpehlivan Bloomberg HT'deki Akıllı Para programına konuk oldu.

Global piyasalarda 2018 yılında doların daha fazla zayıflayabileceğini söyleyen Demirpehlivan konuya dair "piyasalar dolar kuvvetlenecek algısıyla hareket etse de bu beklentiler özellikle 2018'in ilk çeyreği için rafa kalktı. İlk çeyrekte enflasyon beklentilerini değiştirebilecek bir Fed'le karşılaşmayacağız.. Bu durum doların daha fazla zayıfladığı bir ortama çanak tutabilir." yorumunu yaptı. Demirpehlivan düşük doların ABD Başkanı Trump'ın politikasına daha fazla yarayacağını söyledi.

Demirpehlivan gelişen piyasaların dolara karşı 2. çeyrekte değer kazancının derinleşebileceğini kaydetti.

"DOLAR 3.72'NİN ALTINA İNMEZ"

Dolar/TL 'deki gerilemede küresel olarak doların zayıflamasının etkili olduğunu kaydeden Demirpehlivan ilk yarıda dolar zayıflarsa bunun içeride TL'ye de yarayabileceğini söyledi. Uzman, "Ama yine de bu sınırlı olacaktır. Merkez Bankası'nın son adımlarını hesaba katarsak 3.72'lerin altında hareket edemeyebilir. Temelde bu bölgeleri hedefleyen fiyatlama oluşmuŞ görünüyor. Bunlar piyasanın algısının TL pozitife döndüğünü düşündürecek kuvvette değil. Ama önümüzdeki yıl içeride tekrar bir hikaye olursa bu durum TL'ye yarayacaktır." diye konuştu.

PETROL VE ALTIN

20018'de petrol fiyatlarında yukarı hareket beklediğini kaydeden Demirpehlivan altın fiyatlarına ilişkin olarak ise "1.309 dolar seviyesinin ötesine çıkabilecek kadar kuvvetli bir ortam var. 1.350 dolar gibi seviyeleri telaffuz edebiliriz" dedi.

Bitcoin için ise gelecek yıl dalgalı seyir olabileceğini, yükselişlerin sınırlı kalabileceğini ifade etti. Yıl sonunda euro/dolar'da 1.20 - 1.27 aralığının uzak olmayabileceğini, Euro/TL 'de ise yeni zirve görülmesinin muhtemel olduğunu belirtti.