Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, yeni yıla güçlü başladı. Sekiz gün arka arkaya yükselerek 2011 yılının ortasından bu yana olan en uzun kazançlarını elde etmeye yönelen altın, 2017'de yedi yılın en iyi performansını sergilerken dolar zayıfladı. 

Spot altın, Londra saatiyle 06:37'de 26 Eylül'den bu yana en güçlü seviye olan ons başına 1,309.06 dolarda yüzde 0.5 yukarıda seyretti. Altın, geçtiğimiz yıl yüzde 14 tırmanırken Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 8.5 kaybederek en az 2005'ten bu yana olan en sert düşüşünü kaydetti.

Altının 2017'deki güçlü performansı, ABD hisse piyasalarının rekor seviyelere ulaşması ve Fed'in üç kez faiz artışında bulunmasına rağmen gerçekleşti. Fed politika yapıcıları, 2018'de üç faiz artışı daha beklerken, dünyadaki diğer merkez bankaları da daha sıkı bir para politikası duruşuna yöneldi. 

Singapur'da Oanda Corp. üst düzey piyasa analisti Jeffrey Haley, yazdığı notta, "ABD faizlerinin düşük olmaya devam edeceğine ilişkin küresel çaptaki rahatlık ile değerli metallerdeki kazançlar sürecek" dedi.