Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de ekonomiye olan güven artışının etkisiyle Aralık tarım dışı istihdamının güçlü gelmesi, ücretlerin de artması bekleniyor. Beklendiği gibi güçlü bir artış Fed'in Mart ayında faiz artırma ihtimalini de güçlendireblir.

Kasım ayında 228 bin artan tarım dışı istihdamın Aralık ayında da 190 bin artması bekleniyor. Ancak bazı bölgelerdeki olumsuz hava koşullarının istihdamda yavaşlamaya neden olabileceği belirtiliyor.

2017'nin tamamında ekonominin yaklaşık 2 milyon istihdam yaratmış olması bekleniyor, 2016 yılında bu rakam 2.2 milyondu.

Wells Fargo Securities Kıdemli Ekonomisti Sam Bullard "Fed yetkilileri ABD ekonomisinin hala yolunda olup olmadığına dair işaretler aramaya devam ediyor. Aralık ayı verisi de bu olumlu görünümü destekleyebilir" dedi. Bullard Fed'in Mart ayında faiz artıracak bir konumda olduğunu öngördü.

Ortalama saatlik kazançların Kasım'da %0.2 artışı sonrası %0.3, yıllık bazda %2.5 artması bekleniyor. Bazı ekonomistler yıllık ücret artışlarının yıl sonunda %3'ü aşacağı konusunda iyimser görüşe sahip.

Yine bugünkü veride işsizlik oranının 17 yılın en düşük seviyesi olan %4.1'de kalması bekleniyor.

ABD istihdam verisi bugün 16:30'da açıklanacak.

Reuters