Advertisement
HABERLER ABONE OL

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin Nevşehir İl Kongresi'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Başbakan Yıldırım, ABD'deki Hakan Atilla davası ile ilgili olarak da sert mesajlar verdi. Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

ERKEN SEÇİM YANITI

Kılıçdaroğlu sabırsızlanıyor. 'Gelin şu yerel seçimleri öne alalım' diyor. Yahu be kardeşim, 15 senedir yenile yenile... Yenilgiye doymadın mı? Şurada 14 ay var biraz daha oyalan. Nevşehir, 14 ay sonra Kılıçdaroğlu'na bir ders verecek misiniz?

HAKAN ATİLLA DAVASI

ABD'de evlere şenlik bir dava görülüyor. Kararı önceden verilmiş, sonucu belli. FETÖ'cülerin adeta esiri olmuş yargıçların verdiği kararlarla bir dava görülüyor. Adam (Reza Zarrab) sanık diye içeri alınıyor, mahkeme salonuna gelmeden tanık yapılıyor. 'Sen temiz çıktın' diyorlar. 'Yalan söyle söyleyebildiğin kadar. Başbakan'ı, Cumhurbaşkanı'nı suçla ondan sonra senin hayatın garanti' diyorlar. Yetmedi, bankanın genel müdür yardımcısını suçluluk sandalyesine oturtuyorlar.

"HUKUK KATLEDİLDİ"

Hakan Atilla üzerinden Türkiye'yi mahkum etmeye çalışıyorlar. Hesap bu. FETÖ'cülerle kolkola girmiş yargıçlar, savcılar bunu yapıyor. FETÖ'cülerin hazırladığı dosyayı açıp buna göre suçlama yapıyorlar. Jüriye 'Somut bir delil olmasa da siz suçlamaktan çekinmeyin' diyorlar. Bunun adı da bağımsız yargı oluyor. Bize hukuk dersi vermeye kalkanlar bu davada hukuku katletmiştir. Türkiye bir hukuk devleti, hiç kimse bu ayak oyunlarıyla bu ülkeyi dize getiremez.

"İNCİLERİ DÖKTÜRMÜŞ"

Kemal Bey yine bugün inciler döktürmüş. Meclis konuşmasının izleri hala kafasında silinmemiş. Yatıyor, kalkıyor o konuşmayı hatırlatıyor. 'Kamyoncular hayatından memnunsanız gidin ona oy verin' diyor. Kamyoncuların da mobilyacıların da derdi bizim derdimiz. Türkiye'de hayatından memnun olan tek kişi Kılıçdaroğlu. Dert yok tasa yok. Konuş babama konuş. Her gün bir şey yumurtluyor. Yalanın da bir endazesi olur. Yalanda da standardı çökertti maşallah. Sırtında yumurta kefesi yok, bol keseden atıyor. Millet buna itibar etseydi, 15 senedir bir santim ne uzuyor ne de kısalıyor. Yerinde sayıyor.

 

HT