Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı. Borsanın yıla iyi başladığını, sert yükselişler sonrası yaşanan kar satışlarının normal olduğunu belirten Kudaloğlu borsadaki son düşüşe dair "şu ana kadarki satışlar kar realizasyonu gibi görünüyor. Eğer 115 bin aşağı kırılırsa satış baskısı derinleşebilir" diye konuştu.

Kudaloğlu bankaların gelişen ülke piyasa benzerlerine göre ve tarihsel ortalamalara göre iskontolu olduğunu belirterek "devam eden büyüme bankalar için cazip bir ortam oluşturacak, banka - sanayi endeksi arasında oluşan makas bankalar lehine kapanabilir" dedi.

YIL SONU İÇİN 4.12 BEKLENTİSİ

Dolar/TL 'nin küresel çapta doların değerinden ve gelişmekte olan ülke paralarının seyrinden etkilendiğini belirten uzman enflasyon görünümüne dikkat çekti.

Kudaloğlu "2017 yılını %13'e yakın enflasyonla tamamladık, bu yıl tek haneye doğru iyileşme bekliyoruz..Enflasyonu TL'nin seyri ve gıda fiyatları çok etkiliyor. TL'nin değerinde sert kayıp görmezsek enflasyonu kontrol altında tutabiliriz. Bu yıl küresel tarafta da enflasyonda muhtemelen artış göreceğiz yani oradan negatif etki gelecek. Kurda geldiğimiz noktada aşağı yönlü marjın sınırlı olduğunu düşünüyoruz. 3.75'in altına geri çekilme görebiliriz ancak kalıcı olması zor." diye konuştu.

Uzman bu yıl TL'de değer kaybının da sınırlı olacağını öngörerek "Yıl sonu için 4.12 gibi tahminimiz var. Ama bu global faktörlere de bağlı..." ifadesini kullandı.