Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'de Akıllı Para programına konuk olan Kalen Türkiye ve gelişen piyasalara yönelik tahminlerini paylaştı.

Gelişen piyasa varlıkları için ortamın hala olumlu olduğunu söyleyen Kalen "Fed'in faiz artış döngüsü var, diğer Merkez Bankaları da sıkı para politikasına geçiyor, bu yüzden gelişen piyasalar için durum daha zorlu olacak ancak yine de gelişen piyasa varlıkları için ortam genel olarak olumlu. Güçlü büyüme ivmesi ve azalan dış kırılganlıklarla gelişen piyasa varlıklarında hala olumlu kazançlar bekliyoruz" diye konuştu.

Dolar/TL HEDEFİ 4.15

Kalen Türk Lirası'nın bu yılın en iyi performans gösteren para birimlerinden biri olacağını öngördüklerini belirtti. Kalen "biz carry trade ve dışsal ortamın gücüne bağlı olarak TL'nin direncini koruyacağını düşünüyoruz, bu çeyrek sonunda kurun 4 TL, yıl sonunda 4.15 TL olmasını bekliyoruz"" diye konuştu.

FAİZDE İNDİRİM Mİ, ARTIŞ MI?

Enflasyonun yüksek olduğuna dikkat çeken kalen TCMB beklentilerine dair "bence mevcut kötüleşmeye bakarsak indirimden ziyade faiz artışı daha muhtemel. Fed'den ve Avrupa Merkez Bankası'ndan parasal sıkılaşma geleceğine de bakarsak Türkiye sıcak para finansmanına muhtaçken faiz artış baskısı artacaktır" şeklinde yorum yaptı.