Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

2017'de hem gelişen hem gelişmiş ülkelerin beklenenin üzerinde performans gerçekleştirdiğini kaydeden Göçmen "dünyada bu olumlu tabloyu biraz bozan jeopolitik ve politik riskler oldu" dedi. Türkiye'nin de büyümede olumlu performans kaydettiğini dile getiren Göçmen "Büyüme rakamları çok olumlu, biz de 2017'deki finansal performansımızdan da çok memnunuz" dedi. Göçmen yüksek enflasyonun önemli bir kırılganlık olduğunu, kurdaki oynaklığın riskler oluşturduğunu, bunlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Göçmen "2018'de Fed'in de faiz artışlarıyla Türkiye'nin finansal piyasalarda biraz daha zorlanacağı ama yüksek büyümenin devam edeceği bir yıl olacak. 2018 Türkiye için büyüme beklentimiz yüzde 5" şeklinde devam etti.

- 5 MİLYAR TL YATIRIM

2017'de 6 milyar TL'ye yakın yatırım yaptıklarını kaydeden Göçmen 2018'de ağırlıklı olarak enerjide olmak üzere 5 milyar TL'yi aşan yatırım planladıklarını bildirdi.

Göçmen "Afyon'da çimentoda yeni fabrika yaptık, Niğde'deki fabrikamızı yeniledik, çimentoda iç pazarda ciddi adımlar attık. Enerjisa'da yatırımlarımız devam etti. 2018'de bu ivme devam edecek. Dijitalleşme yolunda yatırımlar yapıyoruz. Programımızda 5 milyar TL'yi aşkın yatırımlar var. Çimentoda satın almalara doğru devam edeceğiz..İlk elektrikli otobüsü geçtiğimiz günlerde lanse ettik, onu da geliştireceğiz...Bu yıl yeni nesil işlerimizin hayata geçirme yılı olacak." ifadesini kullandı.