Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:35'te güncellendi)

Euro, Almanya'da koalisyon hükümeti kurulmasına bir adım daha yaklaşılmasıyla üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Avrupa hisseleri, yükseldi ve ABD'de endeks vadelileri, BlackRock Inc.'nin beklentilerin üzerinde gelen kar açıklamasıyla yoğun geçecek bilanço sezonunu başlatmasıyla birlikte yukarı yönde hareket etti. 

Euro, 2014 yılının Aralık ayından bu yana olan en güçlü kapanış seviyesine yöneldi ve dolar karşısında en çok kazanan G-10 parası oldu. Stoxx Europe 600 Endeksi, üç günün ilk yükselişini gerçekleştirdi. Petrol, çoğu emtianın tırmanmasına rağmen dört günlük rallisinin ardından düştü. Altın, Eylül'den bu yana en yüksek seviyesinden kapanmaya yöneldi. 

Almanya'da politika yapıcılarının aylardır devam eden siyasi çıkmazı çözmeye hazırlandıkları haberi, Avrupa Merkez Bankası'nın politika dilinde küçük değişikliklere gitmeye açık olduğunu gösteren son toplantı tutanaklarının ardından geldi. Bir yandan, hisse yatırımcılarının dikkatleri kar açıklamalarına çevrildi. Wells Fargo, bugün ilerleyen saatlerde kar rakamlarını açıklayacak. 

Piyasalar 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle 11:18'de yüzde 0.2 yükseldi. 

*Almanya'da DAX Endeksi, yüzde 0.3 kazandı. 

*S&P 500 endeks vadelileri, yüzde 0.2'lik bir tırmanışla rekor kırdı. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.4'lük bir düşüşle 16 haftadan daha fazla bir sürenin en düşük seviyesine indi.

*Euro, dolar karşısında yüzde 0.8 değer kazandı ve yaklaşık üç yılın en güçlü seviyesi olan 1.2125'e çıktı. 

*Sterlin, dolar karşısında yüzde 0.7 yükselerek neredeyse 19 ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve bir ayın en büyük kazancını sağladı. 

*ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, 1 baz puan yükseldi ve yüzde 2.55'e çıktı.

*Almanya'da 10 yıllıkların faizi, 1 baz puandan daha az yükseldi ve altı ayın en yüksek seviyesi olan yüzde 0.58'e ulaştı. 

*Altın, yüzde 0.7 kazanç sağladı ve dört ayın en yüksek seviyesine ulaşarak ons başına 1,331.57 dolardan işlem gördü.

*Batı Teksas Petrolü (WTI), yüzde 0.7'lik bir düşüşle varil başına 63.38 dolara indi ve bir haftanın ilk düşüşünü gerçekleştirdi. 

(15:35'te güncellendi)