Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında güçlü seyrini koruması ve teknik göstergelerin Borsada son dönemdeki yükselişin aşırı olduğunu işaret etmesi ardından yaklaşık bir ayın en sert kaybını gerçekleştirdi.

Telekomünikasyon şirketleri ve otomobil üreticileri, Japon Yeni'nin altı haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından, Topix Endeksi'nde en fazla düşen sektörler oldu.

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) varlık alımlarını azalttığı Salı gününden bu yana yükselişini sürdürüyor. BOJ, Salı günü 10 – 25 yıl vadeli hazine tahvillerinde alımlarını azalttığını açıklamıştı.

Topix Endeksi, geçtiğimiz hafta Kasım 2016'dan bu yana en güçlü yükselişini kaydetmesi sonrasında bu haftayı düşüşle tamamlamaya hazırlanıyor. Gösterge endeks, Tokyo'daki kapanışta yüzde 0.6 ekside 1,876.24 puan seviyesine geriledi. Endeks, haftalık bazda yüzde 0.2 düştü.

Nikkei 225 Endeksi ise Cuma günkü işlemlerde yüzde 0.2 düşerek 23,653.82 puandan kapattı. Endeks bu hafta yüzde 0.3 geriledi.