Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'ne konuk olan Özavcı ayın 18'indeki TCMB toplantısına kadar piyasalarda satış baskısı olabileceğini söyledi.

Özavcı "Kurda 3.73'lerin açık pozisyonu olanların alım yapacağı seviyeler olduğunu düşünüyorum. Tekrar geri çekilirse tekrar alıcı gelebileceğini düşünüyorum. Ayın 18'indeki TCMB toplantısına kadar kurun biraz daha güçlü kalacağını, hatta Merkez'in toplantısına yakın zamanlarda 3.81'lerin test edilebileceğini düşünüyorum..Yani ayın 18'ine kadar piyasaların satış baskısı altında kalma ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum, ama toplantı sonrasında piyasalarda bilanço fiyatlaması ve kurda rahatlama bekliyorum" diye konuştu.

FAİZ ARTIŞI MI, İNDİRİMİ Mİ?

Merkez Bankası'nın bu ayki toplantıyı pas geçeceğini öngören Özavcı "Petrol fiyatları 71 doları yukarı kırarsa, dünyada enflasyon baskısı olur ve faizler yukarı giderse faiz artırımı olasılığını indirim olasılığından daha yüksek görüyorum. Faizler dünyada yükselirken ve enflasyonun geldiği bu noktada faiz indirimini çok öngörmüyorum" dedi.

Borsa

Özavcı, borsada da ilk çeyrekte oynaklığın yüksek olabileceğini belirterek "Borsada soluksuz yukarı hareket beklemiyorum, sert bir 1. çeyrek olabilir, büyük resme bakınca herşey kritik eşiklere gelmiş durumda..ilk çeyrek oynaklığın yüksek olduğu bir çeyrek olabilir, ancak 4. çeyrekte özellikle sanayi şirketleri bilançoları için beklentiler pozitif yönde. Onun fiyatlaması da başlayacaktır, " değerlendirmesini yaptı.