Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 16 Ocak 2018

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, güven mektubu takdim edecek Afganistan Büyükelçisi Abdul Rahim Sayedjan, Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick John Chilcott Cmg ve Ürdün Büyükelçisi İsmail İssa Rifaie'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.30/14.00/14.45/15.30)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 13. Konferansı'na katılacak.

(Tahran)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'u kabul edecek, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Kut'ül Amare" dizisinin tanıtımına iştirak edecek.

(Ankara/16.00/20.30)

4- CHP, HDP ve MHP Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Sabancı Kültür Merkezi'nde, 16 Ocak Basın Onur Günü Türk Dünyası Gazeteciler Zirvesi ile Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak.

(Kocaeli/10.30)

2- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, "Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu çalışma ve faaliyetleri" hakkında bilgilendirme yapacak.

(TBMM/15.30)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Grand Ankara Otel'de Anadolu Yayıncılar Derneği 3. Anadolu Medya Ödülleri Töreni'ne katılacak.

(Ankara/17.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sözlü soruları yanıtlayacak, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/15.00)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Aydın ve Muğla'da ziyaretlerde bulunacak, STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Aydın/09.00-10.30/Muğla/15.00-16.30)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sheraton Otel'de Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yatırım Ortamı Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/14.00)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 9. Tarım ve Tarım Teknolojileri Hayvancılık Fuarı'nın açılışını yapacak.

(Gaziantep/14.00)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casim Al Sani ile bir araya gelecek, "e-Ticaret" konulu toplantıya katılacak, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ve Başbakan Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani ile görüşmelerde bulunacak.

(Doha)

4- Hazine, 12 ay vadeli devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kore Yarımadası'nın Güvenlik ve İstikrarı Vancouver Dışişleri Bakanları Zirvesi"ne katılacak.

(Vancouver)

2- NATO üyesi ülkelerin genelkurmay başkanları, 178'inci NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı kapsamında bir araya gelecek.

(Brüksel)

3- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana)

4- Suriye’de Beşşar Esed rejimi ve destekçisi güçlerin İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki saldırıları takip ediliyor.

(İdlib)

GÜNCEL

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Küresel Rekabet Ortamında Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma" toplantısına katılacak.

(Ankara/13.00)

2- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu üyelerinin yargılandığı dava, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında kursiyer ve rütbelilerin de bulunduğu 164 sanığın yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Kocaeli'de, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 50'si tutuklu, 12'si firari 86 sanığın, 5. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/09.00)

- Bolu'da, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, hakkında dava açılan eski Bolu İl Jandarma komutanı Türker Yılmaz’ın yargılanmasına devam edilecek.

(Bolu/10.00)

AA