Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Akıllı Para programına konuk olan Ekonomist Haluk Bürümcekçi yurt içi piyasaların son birkaç gündür jeopolitik gelişmelerle ayrıştığına dikkat çekerek "Ben Afrin'e operasyon ihtimalini düşük görüyorum, dolayısıyla bu hareket sırf bu etkenden kaynaklandıysa tekrar geri çekilme gözlemleneceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bürümcekçi Merkez Bankası'ndan bu haftaki toplantıda bir değişiklik beklemediğini söyledi. Bürümcekçi "TL'de son günlerde hareketlilik olsa da Kasım'a göre daha iyi. Enflasyonda da baskılar devam edecek gibi görünüyor ama Merkez Bankası bir süre daha vakit kazanmaya çalışacaktır" şeklinde görüş bildirdi. 

Dolar/TL sabah saatlerinde artan jeopolitik risklerle 3.83'ün üzerine tırmanırken Borsa geriledi. Suriye'de ABD öncülüğündeki koalisyon sözcüsünün Afrin'in koalisyonun operasyon alanı içinde olmadığını söylemesinin ardından piyasalardaki hareket tersine çevrildi. Kur 3.80'in altına gevşerken borsa da %1'in üzerinde yükseldi.

Bloomberg HT Araştırma'nın anketine göre de Merkez Bankası'nın senenin ilk toplantısında faiz oranlarını değiştirmesi beklenmiyor.