Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Afrin operasyonu öncesinde Türkiye-Suriye sınırda hareketlilik devam ediyor. TSK'nın 10 tankı Afrin'in karşısındaki Hassa bölgesine konuşlandırıldı. Gazete Habertürk'ten Çetiner Çetin'in aktardığına göre, tank sevkiyatı gün boyu sürecek. 72 saat önce Hassa'nın karşısında bulunan terör örgütü YPG'ye yönelik topçu atışları yapılmıştı. Yine bugün öğle saatlerinde de Azez bölgesinden Afrin bölgesine topçu atışları yapılmıştı. Tankların Şanlıurfa'daki zırhlı birliklerden geldiği belirtiliyor.

ASKERİ SEVKİYAT SÜRÜYOR

Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesinin karşısında bulunan Türkiye tarafına tank ve askeri araç sevkiyatları sürüyor.

Batı ve Doğu illerinden gönderilen, tank, fırtına obüs topları ile askeri araçlar, Suriye sınırında bulunan Kilis ile Hatay sınırına sevk ediliyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nın kontrolünde bulunan Afrın ilçesinin karşısında bulunan Kilis ve Hatay bölgelerine Batı ve Doğu illerinden yola, tank, fırtına obüs topları ile askeri araçlar tırlar üzerinde sevk ediliyor.

OĞULPINAR'DA NAMLULAR AFRİN'E ÇEVRİLDİ

Reyhanlı sınırında bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu'na konuşlandırılan obüs ve füzelerin namluların ucu Afrin yönüne çevrildi. Karakolun batı tarafında konuşlanan obüsler ve füze rampaların gelecek emirlere göre terör örgütünün mevzilerini bombalayacak.

"TEYAKKUZDA OLUN" TALİMATI

Çok sayıda askeri zırhlı araç, sınır noktasındaki Reyhanlı ilçesinde bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu'na konuşlandırıldı. Sınır birliklerine "teyakkuzda olun" talimatı verildi.

Afrin operasyonu kapsamında Hatay'ın sınır ilçeleri Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı'daki birliklere zırhlı askeri araç sevkıyatı devam ederken, askerler elleri tetikte verilecek emirleri bekliyor.

Öte yandan, yeni savunma sistemlerinin alt yapı çalışmaları için karakolda iş makineleri çalışmaya devam ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AFRİN OPERASYONU SURİYELİ MUHALİFLERLE BİRLİKTE YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün grup toplantısının ardından gazetecilerin Afrin'le ilgili sorularını yanıtlamıştı. Afrin operasyonu ile ilgili Erdoğan, Suriyeli muhaliflerin dahil olup olmayacağına ilişkin, "Tabii olacak, beraber. Onlar için veriliyor bu mücadele. Biz onlara, topraklarına sahip çıkmaları için, bu kardeşlerimize orada yardımcı oluyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

ABD'YE 'TERÖR ORDUSU' TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika 11-12 bin kilometreden gelecek, burada kendisine bir ordu oluşturacak ve adını da ne koyacak? Sınır güvenliği. Neyin sınır güvenliği? Bakın şu anda Suriye'de rejim, "bu bizim için bir tehdit oluşturur diyor" ve kesinlikle böyle bir oluşuma onlar da sıcak bakmıyor." diye konuştu.

Haberturk.com