Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), uluslararası piyasalarda 350 milyon dolar tutarında 5 yıl vadeli ve sabit faizli Eurobond ihracı gerçekleştirdi. Üç katın üzerinde talep gelen ihracın kapanış itibarıyla toplam talep tutarı 1,1 milyar doları aştı.

TSKB'den yapılan açıklamaya göre, İngiltere başta olmak üzere, ağırlıklı olarak İsviçre, Almanya, ABD ve Orta Asya'dan 135'in üzerinde yatırımcı ihraca talep gösterdi.

Bu yatırımcıların yüzde 40'ı daha önce TSKB ihraçlarında yer almayan yeni yatırımcılardan oluştu. "MS+340" baz puan ile duyurulan ihraçta, "MS+325" baz puan ile fiyatlama tamamlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine Müsteşarlığı'nın başarıyla gerçekleştirdiği tahvil ihracı ile birlikte 2018 yılının ilk ihraçları arasında yer alan TSKB Eurobond ihracı, TSKB'nin gerçekleştirdiği en düşük faizli tahvil ihracı olma özelliğiyle öne çıktı.

- "TSKB'nin güçlü yapısına duyulan güvenin bir göstergesi"

BNP Paribas, Commerzbank ve ING Bank'ın global koordinatör olduğu Eurobond ihracında, "ABC Bank", "SMBC Nikko", "Societe Generale" ve "Unicredit Bank" aracı banka olarak yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Suat İnce, daha önce gerçekleştirdikleri Eurobond ihraçları, Sermaye Benzeri Sürdürülebilir Tahvil ve Sürdürülebilir/Yeşil Tahvil gibi yenilikçi ürünlerinin uluslararası piyasalarda büyük ilgiyle karşılandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni Eurobond ihracımız da uluslararası yatırımcılardan yüksek talep gördü. Bu talebin, ülkemiz ekonomisine, bankacılık sektörüne ve TSKB'nin güçlü yapısına duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz. Bu güvenden hareketle, 2018 yılında Türkiye ekonomisinin olumlu seyrini sürdüreceğine, Bankamızın da geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hedeflerinin tümünü başarıyla gerçekleştireceğine inanıyoruz.

Önümüzdeki dönemde gerek kalkınma finansmanı kurumlarından sağlayacağımız temalı kaynaklar gerek uluslararası piyasalarda gerçekleştireceğimiz tahvil ihraçları ve diğer borçlanmalarla kaynak yapımızı güçlendirerek ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına artan oranda destek vermeye devam edeceğiz."

AA