Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, küresel büyümeye ilişkin iyimserliğe bağlı olarak yılın başından bu yana elde ettiği kazançları genişletti. Hong Kong hisseleri, kazançların başını çekti. ABD Hazine tahvillerinin faizi, Kongre'nin hükümetin kapatılmasını engelleyeceği spekülasyonuyla kayıplarına tutundu. 

Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri, 2018 yılında yaptıkları ralliyi genişletti. Güney Kore, Tayvan, Avustralya ve Japonya'da da hisse senetleri yukarı yönde hareket etti. MSCI Asya Pasifik Endeksi içerisinde en iyi performansı gösterenler teknoloji grubu oldu. Bitcoin yeniden 10,000 doların üzerine tırmandı. Petrol, OPEC'in üretim kısıtlamalarındaki kararlılığını artırmasıyla yükseldi.

Tahvil faizlerinde küresel çapta gerçekleşen yükseliş, Japonya 10 yıllıklarını Temmuz'dan bu yana olan en yüksek seviyesine taşıdı. Yen, bazı Japonya Merkez Bankası yetkililerinin politika normalizasyonuna ihtiyaç duyulacağı konusunda bir noktada görüşülmesi gerektiğini savunduğu haberleriyle fazla değişmedi. 

Piyasalarda dikkatler, Çin'de Perşembe günü açıklanacak büyüme, sanayi üretimi ve perakende satış verilerine çevrildi. 

Piyasalar

*Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri göstergesi olan Hang Seng China Enterprises Endeksi, Hong Kong'da saat 12:30'da yüzde 1 yukarıdaydı. Shanghai Bileşik Endeksi ise yüzde 0.3 yükseldi. Singapur ve Tayvan'da da göstergeler yükseldi. 

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.1 kazanç sağlarken Japonya'da Topix Endeksi, fazla değişmedi. 

*Güney Kore'de Kospi Endeksi, ülke merkez bankasının beklendiği gibi faiz değiştirmemesiyle yüzde 0.4 tırmandı. 

*S&P 500 endeks vadeli kontratları, gösterge endeksin Çarşamba gününü yüzde 0.9 yükselişle tamamlamasının ardından yüzde 0.1 yükseldi. 

*MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.5'lik yükselişle tüm zamanların rekorundan kapanmasının ardından geriledi. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.2 yükseldi. 

*Euro, dolar karşısında 1.2194'te yatay seyretti.

*Sterlin, yüzde 0.1 zayıfladı ve 1.3816'ya indi. 

*Yen, dolar karşısında Çarşamba günü yüzde 0.8 düşmesinin ardından 111.30 seviyesinde fazla değişmedi. 

*ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, Çarşamba günü 5 bp'lik yükselişle yüzde 2.59'a çıkmasının ardından kazançlarına tutundu.

*Japonya'da 10 yıllıkların faizi, yüzde 0.082'deydi. 

*Batı Teksas Petrolü (WTI), yüzde 0.4 yükselerekvaril başına 64.20 dolara çıktı.

*Altın, ons başına 1,326.23 dolarda yatay seyretti.