Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası'nın dünkü kararı ve piyasalarda olumlu karşılanan mesajları  sonrası %1'in üzerinde düşüşle 3.80'den 3.77'ye gerileyen kur güne de bu seviyelerden başladı, ardından %0.9'u aşan yükselişle 3.80'in üzerine çıktı.

Merkez Bankası dün faiz oranlarını beklendiği gibi değiştirmezken enflasyonda baz etkisiyle düşüş olsa bile sıkı duruşun korunacağı mesajı verdi. Lira dün bu gelişmeyle %1'in üzerinde değer kazandı ve gelişen ülke paraları arasında en fazla değer kazanan para birimi oldu.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan kurda MB mesajları sonrası ana hareketin yönünün aşağıya çevrildiğini belirterek "3,76 seviyesindeki desteğe yakın olduğumuz görülüyor. Bu destek geçilecek olursa kurda hareket alanı 3,71’i destek olarak gösteriyor. 3,80 ise olası kur dalgalanmalarına karşı direnç olarak izleyeceğimiz ilk seviye olarak önem arz ediyor" değerlendirmesini yaptı.

SIRADA FITCH VAR

Ancak uzmanlar Suriye'ye dair jeopolitik risk ve Afrin konusundaki haber akışının TL üzerinde baskı yaratabileceğine dikkat çekiyor. Suriye'ye dair gelişmelerin yanı sıra piyasalar bugün Fitch'in Türkiye değerlendirmesine odaklandı.

Fitch'in yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altında olan notta veya durağan görünümde değişiklik yapması beklenmiyor. Bu nedenle piyasaya etkisinin de sınırlı kalacağı belirtiliyor.