Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in bugün açıklanması beklenen Türkiye değerlendirmesinde, "BB+" olan kredi notu ve "durağan" olan not görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

QNB Finans Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Serdar Pazı Bloomberg HT'ye Türkiye'nin yatırım yapılabilir notunu kaybettikten sonra bu kuruluşların açıklamalarının piyasalardaki etkisinin azaldığını söylerdi.

Pazı "Biz en fazla yatırım yapılabilir ülke kategorisinin en alt ligine çıkabilmiştik, onda da bazı gelişme ve çalkantılarla kaybettik. Yeniden geri almamız da çok kolay değil. Bu kuruluşların açıklamaları seans açıkken gelirse anlık kar satışına neden olabilir ama piyasalar kapalıyken geldiğinde etkisi olmaz, biz daha çok şu an jeopolitik gelişmelere odaklandık" diye konuştu.

Ak Yatırım ise yolladığı notta bir değişik beklemediklerini, raporun piyasa etkisinin de sınırlı olabileceğini öngördü.

Fitch 27 Ocak 2017'deki değerlendirmesinde, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB+" ile yatyırım yapılabilir seviyenin altında indirmişti. Türkiye böylece son yatırım yapılabilir seviye notunu yitirmiş oldu. 21 Temmuz 2017 tarihindeki son değerlendirmesinde ise değişiklik yapmamıştı.