Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Operasyon ihtimalinin geçen hafta piyasalarda yavaş yavaş satın alındığını belirten Ahlatçı Yatırım Direktörü Yücel Tonguç Erbaş "Operasyon beklentisiyle Cuma günü kurda 3.80'ler civarına yükseliş, Borsada 115 binlere doğru geri çekilme olmuştu.

Kur şu an için sakin görünüyor, daha önce de operasyonlar gerçekleşti ve alnımızın akıyla çıktık, belki borsada biraz daha negatif açılış olabilir ama ben piyasanın daha sakin beklentiyle takip edeceğini düşünüyorum. Daha önceki süreçlere de bakınca piyasaların sakin karşılayacağını düşünüyorum. Çünkü borsada yabancı payı hala güçlü kalmaya devam ediyor. Enteresan bir gelişme olmazsa negatif beklentinin kısa sürede atlatılacağını düşünüyorum" dedi.


"3.83, 3.86 VE 3.89 DİRENÇ SEVİYELERİ"

HSBC Portföy Yönetimi yolladığı notta kurda 3.83, 3.86 ve 3.89'un Dolar/TL ’de ilk önemli direnç seviyeleri olduğunu ve temkinli olmak gerekitğini bildirdi.

Notta "TL’de yabancı yatırımcıların carry trade pozisyonlarının önemli seviyelere gelmesiyle bir kez daha Türkiye piyasalarında olası negatif haber akışına hızlı piyasa reaksiyonu görülebilecek seviyelere gelmiş görünüyoruz. Suriye’ye dair jeopolitik risk algısında artış yabancı yatırımcıların carry trade pozisyonlarının bir kısmını çözülmesine neden olabilir. Bu nedenle TL tarafında temkinli olmanın iyi bir strateji olabileceğine dair görüşümüzü koruyoruz." ifadesine yer verildi.

Dolar/TL operasyonun başlayacağı endişesiyle 3.80'i aşmış, bugüne de yükselişle başlayarak 3.84'ün üzerini görmüştü. Borsa ise haftaya %0.43 yükselişle başladı.