Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Odeabank Ekonomik Araştırmalar Direktörü Ali Kırali Bloomberg HT'de Akıllı Para programına konuk oldu. 

Türk Lirası'nın aşırı değersiz olduğunu belirten Kırali ekonomik nedenlerle TL'nin daha fazla zayıflamayacağını söyledi. Uzman enflasyon ve global piyasaların seyrinin önemli olacağını ifade etti.

Dolar/TL 'nin yıl sonuna doğru 4.25'e yükselebileceğini söyleyen Kırali "Muhtemelen yılın büyük kısmını 4-4.10 aralığında geçirecektir. Eğer dışsal bir şok gelir, global ortamda ciddi bozulma olur veya ABD'deki davayla ilgili cezalar gelirse bunlar ayrıca değerlendirilmeli. Ama TL aşırı satılmış durumda, TL'de ekstra değersizleşme olması için dışarıdan bir şok görmemiz lazım" ifadesini kullandı.

ABD'de ekonomik verilerin doların küresel piyasalarda son dönemdeki zayflığını hiçbir şekilde açıklamadığını belirten Kırali konuya dair "ABD Hazine Bakanı'nın son açıklaması da, Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alımını daha erken bitireceği beklentisi de etkili oluyor. Ama ben Avrupa Merkez Bankası'nın bundan rahatsız olduğunu düşünüyorum. Varlık alım programını başarılı şekilde götürdüler, Euro Bölgesi'nin toparlanmasında da ciddi payları var ama son dönemde fiyatlar bunu tehlikeye atıyor. Yarın Draghi'nin bunu frenlemeye çalışacağını düşünüyorum.." dedi.