Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Broadcom Ltd. yaptığı açıklamaya göre başta Apple, Samsung ve LG olmak üzere birçok markaya çip üreten Qualcomm için hazırladığı teklifini revize etti.

Geçtiğimiz kasım ayında 100 milyar dolarlık bir teklif sunan, ardından 105 milyar dolara çıkan Broadcom yeni teklifini 121 milyar dolar olarak güncelledi. Qualcomm teklifi kabul ettiği takdirde 121 milyar dolarlık bu satın alma teknoloji alanının gelmiş geçmiş en büyüğü olarak tarihe geçecek.

Yapılan açıklamada teklifin son olduğu ve her bir Qualcomm hissesi için 60 doları nakit, geri kalan 22 doları Broadcom hisselerinden karşılanmak üzere toplam 82 dolarlık bir paket sunulduğu belirtildi. 

Qualcomm CEO'su Steve Mollenkopf daha önceki 105 milyar dolarlık teklif için 'dikkate almaya bile değmez' ifadelerini kullanmıştı. 

Broadcom CEO'su Hock Tan revize edilen teklifle Mollenkopf ve yönetim kurulu üzerindeki baskıyı arttırmaya çalışıyor zira gelecek ay Qualcomm hissedarları yönetim kuruluna adayları oylayacak. Broadcom'un açıklamasında şirketin mevcut yönetim kurulu üyelerinden Paul Jacobs ve bir kişiye daha teklif götürüldüğü belirtiliyor. 

Haberlerin ardından Qualcomm hisseleri yüzde 2 değer kaybederek 64.8 dolarak düştü, Broadcom hisseleri ise yüzde 1 artışla 237.5 dolara ulaştı.

Qualcomm tarafından yapılan resmi açıklamada teklifle ilgili yönetim kurulunun detaylı değerlendirilmesi bitmeden herhangi bir yorum yapılmayacağı belirtildi.

Satın alma gerçekleşirse Broadcom ve Qualcomm birlikteliği Intel ve Samsung'un arkasından çip üreticileri arasında 3. sıraya oturacak.