Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard,  Lexington, Kentucky'de yaptığı konuşmada, ABD işgücü piyasasında son dönemde görülen sıkılaşmanın muhtemelen enflasyonu artırmayacağını ve Fed'in politika faiznin nötr seviyeye yakın olduğunu söyledi.

Bullardi slayt kullanarak gerçekleştirdiği sunumunda, "Devam eden güçlü işgücü piyasası performansı muhtemelen kaydadeğer ölçüde yüksek enflasyona yol açmaz. Zira Phillips eğrisi etkileri zayıf" dedi.

Bullard, işgücü piyasasından gelen iyi haberlerin doğrudan yüksek enflasyona yol açacağı şeklinde değerlendirilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Bullard, piyasa düzeltmesinde enflasyon endişesinin kısmen etkili olduğunu sözlerine ekledi.

Bullard, "Enflasyon beklentileri Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) yüzde 2 olan enflasyon hedefi ile daha paralel hareket ettiğini, ancak biraz düşük kaldığını belirtti.

Bullard, nötr faiz oaranına ilişkin şimdiki tahminlerim sıfır yakınında olduğunu, bu nedenle, mevcut enflasyon dikkate alındığında, mevcut politika duruşunun önceki yıllara göre nötr duruma daha yakın olduğunu belirtti.

Bulalrd'ın bu yıl FOMC toplantılarında oy hakkı bulunmuyor ve St. louis Fed Başkanı, son iki yıldır istikrarlı bir şekilde güvercin bir tutum takınıyor.