Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs'ın Eş Başkanı Harvey Schwartz, hisselerin bu ayki çöküşün ardından yeniden yükselişe geçeceği konusunda kendinden emin. Schwartz, bir yandan, faizleri normale döndürmeye yönelik çabalara sıcak bakıyor. 

Bloomberg TV'ye Çarşamba günü Hong Kong'da verdiği röportajda "İnsanların buna kısmen bir alım fırsatı olarak baktığı kesin. Bu, piyasanın Salı günü verdiği tepkiyi açıklıyor" şeklinde konuşan Schwartz, "Geçtiğimiz hafta gerçekleşen satışlar, ABD'deki maaş enflasyonundan ve beklentilerin üzerindeki küresel ekonomik büyümeden kaynaklı daha yüksek faiz görünümüne cevaben 'sağlıklı bir düzeltme' idi" ifadesini sözlerine ekledi. 

Schwartz, açıklamalarına, "Buna karşın, bu haftaki düşüş, 'çok daha sistemik bir likidasyon' idi. Piyasa katılımcıları, 'çok kalabalık' hale gelen piyasadaki pozisyonlarını düzeltti" şeklinde devam etti. 

Schwartz, bunun yanı sıra, faizlerin normalleşmesi adına atılan adımların çok hızlı olmadığı sürece "oldukça sağlıklı" olduğunu belirterek parasal teşvikten nizami bir çıkışın Goldman ve sabit getirili işlemde bulunan müşteriler için daha iyi bir ortam yaratacağını dile getirdi.