Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 8 Şubat 2018

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 45. Muhtarlar Toplantısı'na katılacak, Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul edecek.

(Ankara/12.00/16.30)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/12.00/13.30)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Azez/Afrin)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'e "gazi" unvanının verilişinin 97. yıl dönümü kutlamaları ile Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'ne katılacak.

(Gaziantep/10.30/14.00)

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında kayısıcılarla bir araya gelecek, Malatya ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ile esnaf ve taziye ziyaretlerinde bulunacak, Park AVM'de MASKİ sergisini gezecek.

(Malatya/13.00/12.00/14.30)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda, bazı uluslararası sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları ele alınacak.

(TBMM/14.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının görüşmelerine başlanacak.

(TBMM/13.30)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Ege Bölge Toplantısı'na, İzmir Atatürk OSB Meslek Lisesi Resmi Açılış Töreni'ne ve Mitsubishi Elektrik Türkiye Klima Sistemleri Üretim Tesisi'nin açılışına katılacak.

- Özlü, TOYO Matbaa Mürekkep Fabrikası'nı, Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Yaşam Merkezini ziyaret edecek, Egeli İşadamları Derneği üyeleri ile toplantı yapacak.

(İzmir/10.00-12.00/18.00/Manisa/14.45-17.00)

2- TÜİK, geçen yılın aralık ayına ilişkin perakende satış endeksleri ile sanayi üretim endeksini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

GÜNCEL

1- FETÖ Davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı, eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında valiliği abluka altına almaya çalışan, aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 92'si tutuklu 332 sanığın yargılanmasına Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ndeki konferans salonunda devam edilecek.

(Siirt/09.00)

- Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

AA